Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(30)
Forma i typ
Książki
(30)
Dostępność
tylko na miejscu
(20)
dostępne
(19)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(12)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(7)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(20)
Autor
Byszewska-Dawidek Maria
(4)
Rapacz Andrzej (1951- )
(4)
Bartoszewicz Witold
(3)
Skalska Teresa
(3)
Gołembski Grzegorz
(2)
Mucha-Szajek Ewa
(2)
Radkowska Bożena
(2)
Sawicki Bogusław (1952- )
(2)
Siwiński Wiesław (1934- )
(2)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(2)
Baj-Korpak Joanna (1980- )
(1)
Bednarska Marlena
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dziubiński Zbigniew (1952- )
(1)
Halemba Piotr (1966- )
(1)
Harasimiuk Marian (1941- )
(1)
Hawlena Joanna (1963- )
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Jalinik Mikołaj
(1)
Klementowski Kazimierz
(1)
Kwiatkowski Cezary (kultura fizyczna)
(1)
Mazurek-Kusiak Anna K
(1)
Mazurkiewicz-Pizło Anna
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Niezgoda Agnieszka
(1)
Niźnikowska Ewelina
(1)
Nowak Dorota
(1)
Ozimek Irena
(1)
Rab-Przybyłowicz Jolanta
(1)
Rutkowska Elżbieta (kultura fizyczna)
(1)
Sawicka Anna Helena
(1)
Sierpińska Anna
(1)
Szczechowicz Bartosz
(1)
Werner Zbigniew T
(1)
Wojciechowska-Solis Julia
(1)
Włodarczyk Bogdan
(1)
Zalech Mirosław
(1)
Zawistowska Hanna
(1)
Łaciak Jerzy
(1)
Śledzińska Jolanta
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(23)
2000 - 2009
(7)
Kraj wydania
Polska
(30)
Język
polski
(30)
Temat
TURYSTYKA
(23)
HOTELARSTWO
(4)
KULTURA FIZYCZNA
(4)
CUDZOZIEMCY
(3)
GOSPODARKA TERENOWA
(3)
GASTRONOMIA
(2)
ODPOCZYNEK
(2)
USŁUGI
(2)
EDUKACJA EKOLOGICZNA
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
KONSUMENCI (ekon.)
(1)
OBSZARY CHRONIONE
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
ROZWÓJ REGIONALNY
(1)
SAMORZĄD TERYTORIALNY
(1)
SPORT
(1)
STUDENCI
(1)
TURYSTYKA ROWEROWA
(1)
TURYSTYKA WINIARSKA
(1)
TURYSTYKA ZDROWOTNA
(1)
WIEŚ
(1)
WSPÓŁPRACA TRANSGRANICZNA
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
Temat: czas
2001-0
(13)
2001-
(1)
Temat: miejsce
SZCZECIN (woj. zachodniopomorskie)
(1)
Gatunek
DANE STATYSTYCZNE
(10)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Słowo kluczowe
turystyka
(19)
Polska
(10)
ruch turystyczny
(10)
gospodarka turystyczna
(8)
hotelarstwo
(8)
turystyka przyjazdowa
(8)
przedsiębiorstwo turystyczne
(6)
agroturystyka
(5)
baza noclegowa
(5)
infrastruktura turystyczna
(5)
gastronomia
(4)
rynek turystyczny
(4)
sport
(4)
cudzoziemcy
(3)
polityka turystyczna
(3)
rekreacja
(3)
usługi turystyczne
(3)
aktywność fizyczna
(2)
aktywność turystyczna
(2)
kultura fizyczna
(2)
piłka nożna
(2)
piłka ręczna
(2)
produkt turystyczny
(2)
promocja zdrowia
(2)
rozwój regionalny
(2)
turystyka aktywna
(2)
turystyka uzdrowiskowa
(2)
zagospodarowanie turystyczne
(2)
zarządzanie jakością
(2)
SPA
(1)
aerobik
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
atrakcyjność turystyczna
(1)
bariery
(1)
baza gastronomiczna
(1)
czas wolny
(1)
dieta
(1)
edukacja
(1)
edukacja ekologiczna
(1)
enoturystyka
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
golf
(1)
hokej
(1)
hokej na trawie
(1)
innowacje
(1)
innowacyjność
(1)
inwestycje
(1)
konkurencyjność
(1)
konsument
(1)
marketing
(1)
niepełnosprawni
(1)
obiekt noclegowy
(1)
obszar chroniony
(1)
obszary wiejskie
(1)
pilot wycieczek
(1)
podaż turystyczna
(1)
podróżowanie
(1)
przestrzeń miejska
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
region
(1)
rekreacja ruchowa
(1)
rozwój ekonomiczny
(1)
rozwój społeczny
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
siatkówka
(1)
sponsoring sportowy
(1)
streetmovement
(1)
styl życia
(1)
survival
(1)
szlaki turystyczne
(1)
taniec
(1)
transport lotniczy
(1)
turystyka biznesowa
(1)
turystyka konna
(1)
turystyka krajowa
(1)
turystyka kulturowa
(1)
turystyka medyczna
(1)
turystyka przyrodnicza
(1)
turystyka rowerowa
(1)
turystyka społeczna
(1)
turystyka winiarska
(1)
turystyka zagraniczna
(1)
turystyka zdrowotna
(1)
turystyka zrównoważona
(1)
wegetarianizm
(1)
winnice
(1)
wspinaczka
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
zarządzanie
(1)
zarządzanie turystyką
(1)
zarządzanie zasobami ludzkimi
(1)
zdrowie
(1)
żeglarstwo
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
30 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 311-336.
Celem niniejszej monografii jest promocja nowych form zarządzania środowiskiem na obszarach chronionych i organizacji turystyki w cennych przyrodniczo regionach, z pełnym poszanowaniem walorów przyrody, a także dziedzictwa kulturowego. Opracowanie przedstawia zarówno problemy, jak i korzyści związane z obszarami chronionymi oraz przybliża wypracowanie konsensusu między zachowaniem walorów przyrodniczych a potrzebami lokalnych społeczeństw.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16837.XX.1.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16249.XX.1.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Turystyka i Rekreacja)
Bibliogr. s. 259-274.
Książka jest pierwszym na polskim rynku opracowaniem prezentującym miejsce i rolę kultury fizycznej w kreowaniu produktu turystycznego. W swej nowatorskiej i interdyscyplinarnej pracy autor: opisuje zjawiska na styku turystyki i kultury fizycznej, korzystając z osiągnięć ekonomicznych, ukazuje możliwości oraz społecznie oczekiwane kierunki poszerzania produktów oferowanych na rynku turystycznym o wartości związane z kulturą fizyczną, podejmuje próbę rozpoznania związków między kulturą fizyczną i turystyką, akcentuje aspekt praktyczny omawianego zagadnienia oraz ukazuje potencjał rozmaitych rodzajów i form aktywności turystycznej jako narzędzi upowszechniania kultury fizycznej oraz wspierania działań związanych z marketingiem społecznym prowadzonym w obszarze zdrowia, sportu i rekreacji ruchowej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12237.XIX.1 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13362.XIX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej