Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(5)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Autor
Gehrke Marek Gerard
(2)
Buer Hubert
(1)
Czajkowska-Błaziak Anna
(1)
Czech Anna (rolnictwo)
(1)
Ellnain Marek
(1)
Fandrejewski Henryk
(1)
Fijałkowska Wanda
(1)
Frankiewicz Andrzej (zootechnik)
(1)
Grela Eugeniusz (1952- )
(1)
Hanczakowska Ewa
(1)
Jasek Stanisław
(1)
Jaśkowski Jędrzej Maria (1954- )
(1)
Klocek Barbara
(1)
Maciejowski Janusz
(1)
Merl Kristin
(1)
Nowakowski Piotr
(1)
Nowicki Bolesław (1928- )
(1)
Palzer Andreas
(1)
Pawlina Edward
(1)
Raj Stanisława
(1)
Skiba Grzegorz (zootechnik)
(1)
Skomiał Jacek
(1)
Skoracki Aleksander
(1)
Szlaszyńska Zofia
(1)
Wilczek Christa
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Weterynarze
(1)
Temat
Bydło domowe
(1)
Choroby zwierząt
(1)
Diagnostyka weterynaryjna
(1)
Farmakologia weterynaryjna
(1)
Koty
(1)
Koń
(1)
Pasza
(1)
Psy
(1)
Weterynaria
(1)
ZOOTECHNIKA
(1)
Zwierzęta gospodarskie
(1)
Świnia
(1)
Świnia domowa
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Kompendia i repetytoria
(1)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(4)
Słowo kluczowe
świnie
(5)
bydło
(3)
konie
(3)
drób
(2)
kozy
(2)
owce
(2)
weterynaria
(2)
zwierzęta futerkowe
(2)
badanie kliniczne
(1)
hodowla ryb
(1)
hodowla zwierząt
(1)
iniekcja
(1)
koty
(1)
kura
(1)
psy
(1)
pszczoły
(1)
trzoda chlewna
(1)
zwierzęta gospodarskie
(1)
żywienie
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia strona 91-92.
W pogłowiu zwierząt hodowlanych nastąpił znaczący postęp w potencjale wzrostowym, umięśnieniu tuszy oraz plenności i płodności loch. W trosce o zdrowie konsumenta z żywienia świń wycofano mączki zwierzęce i antybiotykowe stymulatory wzrostu. Wprowadzono nowe regulacje prawne dotyczące dobrostanu zwierząt i ochrony środowiska. Badania naukowe dostarczyły nowych informacji o strawności, wchłanianiu, metabolizmie i odkładaniu składników pokarmowych w ciele zwierząt oraz o systemach wartościowania pasz. Wszystko to stworzyło podstawy do bardziej precyzyjnego normowania składników pokarmowych w żywieniu zwierząt.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17606.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17605.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Weterynaria w Praktyce)
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
Niezawodny pomocnik w codziennej praktyce, który przyda się nie tylko w kieszeni fartucha. W tym kieszonkowym kompendium zawarto najważniejsze obszary tematyczne kluczowe w codziennej praktyce, opisane w przejrzysty, zwięzły i zarazem zrozumiały sposób. Począwszy od antybiotykoterapii, przez choroby zakaźne, po znieczulenie i badania rentgenowskie – ta poręczna książka służy pomocą podając fakty i praktyczne wskazówki przydatne na studiach i w codziennej pracy. Bogata w informacje: wszystko o psach, kotach, koniach, bydle i świniach Aktualna: choroby zakaźne, kwestie prawne i najnowsze uregulowania dotyczące obowiązku dokumentacyjnego z komentarzami odnoszącymi się do polskich realiów Przejrzysta: przystępnie zaprezentowana wiedza w formie licznych tabel i wykresów Praktyczna: konkretne propozycje dawkowania leków i sugestie dotyczące postępowania leczniczego w najczęstszych chorobach i stanach nagłych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18001 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19601.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19600.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Weterynaria w Praktyce.)
W podręczniku znajdziesz niezbędne wiadomości, które z pewnością wykorzystasz w swojej praktyce zawodowej. Uważna obserwacja chorego zwierzęcia: Na co zwracać uwagę? Kiedy powinien ci się włączyć dzwonek alarmowy? Jak interpretować wyniki? Klasyczne kompetencje: techniki badania, drobne zabiegi chirurgiczne, pomoc porodowa i postępowanie w nagłych wypadkach. Umiejętność racjonalnego prowadzenia opieki nad stadem: Dla specjalisty zajmującego się zwierzętami użytkowymi jest absolutną podstawą. Dzięki zawartym w książce wskazówkom i zaleceniom unikniesz pułapek i staniesz się prawdziwym fachowcem w opiece nad bydłem, świniami, owcami i kozami.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17581.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17580.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia strony 219-220. Indeks.
Kompendium wiedzy o rasach zwierząt gospodarskich najczęściej spotykanych w hodowli. Podręcznik zawiera informacje na temat przodków zwierząt gospodarskich, czasu i miejsca udomowienia oraz geograficznego rozmieszczenia głównych gatunków hodowanych na świecie. Opisano i zilustrowano rasy następujących gatunków: 59 ras bydła, 62 rasy owiec, 35 ras koni, 25 ras kóz, 16 ras świń, 18 ras kur, 3 rasy indyków, 12 ras gołębi, 8 ras kaczek, 7 ras gęsi, 13 ras królików. Opisano i zilustrowano również 35 odmian: m.in. lisa pospolitego, lisa polarnego, jenota, norki, tchórza hodowlanego, nutrii i szynszyli. Rasy pogrupowano w typy użytkowe, których charakterystyka poprzedza opisy. W wyborze ras kierowano się głównie ich znaczeniem gospodarczym w kraju ojczystym i poza jego granicami.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17571.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17570.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik dla techników rolniczych. Książka przedstawia zagadnienia: hodowla trzody chlewnej, hodowla koni, hodowla drobiu, hodowla zwierząt futerkowych, zarys hodowli i chowu karpi w stawach, hodowla pszczół, choroby zwierząt, podstawowe wiadomości z genetyki i pracy hodowlanej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7122 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7973.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7974.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej