Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(6)
tylko na miejscu
(4)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(3)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(3)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(4)
Autor
Jamroz Dorota
(2)
Arkuszewska Ewa
(1)
Batowska Wiesława
(1)
Buraczewski Stanisław (1925- )
(1)
Chachułowa Jadwiga
(1)
Dymnicka Maria
(1)
Dymnicka Marta
(1)
Fabijańska Maria
(1)
Fiedorowicz Szymon
(1)
Kamiński Julian (1929- )
(1)
Karaś Józef
(1)
Kosieradzka Iwona
(1)
Potkański Andrzej (1935-2010)
(1)
Rogulski Witold
(1)
Sawosz Ewa
(1)
Siedlecki Jacek
(1)
Skomiał Jacek
(1)
Sokół Janusz L
(1)
Sokół Janusz Leszek
(1)
Szlaszyńska Zofia
(1)
Łozicki Andrzej
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
ZWIERZĘTA GOSPODARSKIE
(2)
PASZA
(1)
Pasza
(1)
ZOOTECHNIKA
(1)
Zwierzęta gospodarskie
(1)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
żywienie zwierząt
(4)
zwierzęta gospodarskie
(3)
pasza
(2)
anatomia zwierząt
(1)
bydło
(1)
hodowla zwierząt
(1)
owce
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Tom 2 przedstawia podstawy i sposób żywienia zwierząt gospodarskich, a więc: bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek, ale także: królików, nutrii, bażantów, przepiórek, perlic, gołębi, strusi i zwierząt domowych, jak psy i koty. Znajdziemy też w nim informacje dotyczące żywienia zwierząt amatorskich, takich jak: ryby akwariowe, żółwie, jaszczurki i węże, chomiki, a także owadów użytkowych i ślimaków. Zasady żywienia są oparte na najnowszych, sprawdzonych zdobyczach wiedzy, z uwzględnieniem potrzeb pokarmowych, zapotrzebowania energetycznego według obowiązujących norm. Są również dostosowane do przepisów prawa paszowego i wymagań w zakresie ochrony środowiska rolniczego w Unii Europejskiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 9692.XVII.6.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8331.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9691.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
Książka
W koszyku
Bibliografia strony [217]-219.
W ostatnich latach obserwuje się olbrzymi postęp w naukach przyrodniczych, rolniczych, w tym również w dziedzinie żywienia zwierząt. Oprócz przewartościowania niektórych pojęć pojawiły się zupełnie nowe zagadnienia i spojrzenia na nie. Dotyczy to m.in. roli i znaczenia mączek mięsnych i mięsno-kostnych dla zwierząt gospodarskich, które jeszcze do niedawna wysoko cenione, stały się, w ostatnim dosłownie czasie, dużym zagrożeniem nie tylko dla zwierząt (choroba szalonych krów - „BSE"), ale przez spożywanie produktów mięsnych także dla ludzi (choroba Creutzfeldta-Jakoba -„CJD").
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19832.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz. Tom 1 zawiera najważniejsze zagadnienia dotyczące fizjologii i przemian biochemicznych zwierząt gospodarskich, domowych i amatorskich. Omówiono w nim natępujące zagadnienia: składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt; budowa przewodu pokarmowego zwierząt gospodarskich; pobieranie pokarmu, trawienie i wchłanianie; przemiana materii i składników mineralnych; żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi; oceny wartości pokarmowej i zapotrzebowania zwierząt.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 9689.XVII.6.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8330.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9690.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik dla techników rolniczych. Książka omawia następujące zagadnienia: podstawy anatomii i fizjologii zwierząt gospodarskich, podstawy żywienia zwierząt, chów bydła, chów owiec.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7121 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7971.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7972.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej