Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
(1)
Autor
Cais-Sokolińska Dorota
(1)
Czarnecki Zbigniew
(1)
Duda-Sobczak Anna
(1)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(1)
Gawrecki Andrzej
(1)
Gumienna Małgorzata
(1)
Górecka Danuta
(1)
Hęś Marzena
(1)
Juruć Agata
(1)
Jędrusek-Golińska Anna
(1)
Karbowska Sylwia (dietetyka)
(1)
Kawka Alicja
(1)
Kobus-Cisowska Joanna
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Krysztofiak Krystyna
(1)
Stachowiak Barbara
(1)
Szczepaniak Barbara
(1)
Szymandera-Buszka Krystyna
(1)
Waszkowiak Katarzyna
(1)
Wierusz-Wysocka Bogna
(1)
Zozulińska-Ziółkiewicz Dorota (1966- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Chorzy
(1)
Osoby z niepełnosprawnością
(1)
Temat
Cukrzyca typu II
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
Słowo kluczowe
cukier
(2)
alkohol
(1)
bilans energetyczny
(1)
cukrzyca typu 2
(1)
herbata
(1)
kawa
(1)
nabiał
(1)
odżywianie
(1)
pieczywo
(1)
psychologia zdrowia
(1)
ryby
(1)
towaroznawstwo
(1)
zalecenia żywieniowe
(1)
zdrowe żywienie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 172-173.
Coraz więcej osób choruje na cukrzycę. Coraz silniej tryb życia i styl żywienia sprzyjają zapadnięciu na tę chorobę. Coraz więcej leków o zróżnicowanych mechanizmach działania ma do dyspozycji diabetolog. Podstawowym elementem leczenia pozostaje jednak zmiana stylu życia. Oto właściwy kierunek: zwiększyć aktywność fizyczną, zmniejszyć masę ciała, ograniczyć liczbę przyjmowanych kalorii. W jaki sposób i dlaczego? Odpowiedzi na czasie udzielają specjaliści z Katedry i Kliniki Chorób Wewnętrznych i Diabetologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.435.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.433.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.434.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski] (3 egz.)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.432.XVIII.1.1 [Czytelnia. Filia Radzyń Podlaski] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wykaz norm przy ćwiczeniach.
Towaroznawstwo produktów spożywczych zajmuje się badaniem jakości żywności. Bada te cechy i właściwości produktów spożywczych, które decydują bezpośrednio lub pośrednio o przydatności poszczególnych towarów w żywieniu człowieka, a także o ich przydatności wcześniej w przetwórstwie i dystrybucji. Przedmiotem skryptu jest ocena jakości wybranych grup produktów spożywczych, które bądź nie były szerzej opisane w innych opracowaniach na temat oceny towaroznawczej produktów spożywczych, bądź są przeprowadzane w ramach przedmiotów obejmujących przetwórstwo żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17205 [Magazyn 1], P.17206 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17188.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17187.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej