Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(44)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
only on-site
(42)
available
(24)
unavailable
(1)
Branch
Magazyny
(11)
Wypo┼╝yczalnie
(14)
Czytelnie
(42)
Author
Mucha-Szajek Ewa
(3)
Siwi┼äski Wies┼éaw (1934- )
(3)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(3)
Buko Jacek
(2)
Gawroński Stanisław
(2)
Klementowski Kazimierz
(2)
Konieczna-Domańska Anna
(2)
Milewska Mariola
(2)
Mrozowicz Kazimierz
(2)
Neff Ludwig
(2)
Neufert Ernst (1900-1986)
(2)
Neufert Peter
(2)
Ozimek Irena
(2)
Werner Zbigniew T
(2)
Włodarczyk Bogdan
(2)
Afonin Anatolij Alekseevi─Ź (1938- )
(1)
Alejziak Bo┼╝ena
(1)
Bednarska Marlena
(1)
Bednarzak Justyna
(1)
Błaszczuk Waldemar
(1)
Cetner Jan
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dziubi┼äski Zbigniew (1952- )
(1)
Gołembski Grzegorz
(1)
Halemba Piotr (1966- )
(1)
Hawlena Joanna (1963- )
(1)
Hyski Marcin
(1)
Iwan Bolesław
(1)
Jalinik Mikołaj
(1)
Kacprzak Marzena
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Krupa Jan
(1)
Kwiatkowski Cezary (kultura fizyczna)
(1)
Marak Janusz
(1)
Mazurek-Kusiak Anna K
(1)
Meyer Beata
(1)
Mikułowski Bogdan
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Moskała Jerzy
(1)
Nalazek Mirosław
(1)
Nesterowicz Mirosław
(1)
Nesterowicz Miros┼éaw (1942- )
(1)
Nowak Dorota
(1)
Nowicka Teresa
(1)
Oparka Sylwia
(1)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(1)
Parczewski Wacław
(1)
Pohl Alison
(1)
Rapacz Andrzej (1951- )
(1)
Rouba Rafał
(1)
Rutkowska El┼╝bieta (kultura fizyczna)
(1)
Sala J├│zef
(1)
Sawicka Anna Helena
(1)
Sawicki Bogus┼éaw (1952- )
(1)
Sikora Krzysztof
(1)
Szymańska Elżbieta
(1)
Tauszyński Krzysztof
(1)
Werner Zbigniew
(1)
Werner Zbigniew Tymoteusz (1939- )
(1)
Witkowski Czesław
(1)
Wojciechowska-Solis Julia
(1)
Wyrzykowski Jerzy
(1)
Zalech Mirosław
(1)
Ziaja Waldemar W
(1)
Ziółkowski Romuald
(1)
Łopaciński Krzysztof
(1)
Year
2010 - 2019
(31)
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(45)
Language
Polish
(45)
Audience Group
Hotelarze
(2)
Mened┼╝erowie
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Subject
TURYSTYKA
(23)
HOTELARSTWO
(20)
USŁUGI
(4)
ARCHITEKTURA
(3)
KULTURA FIZYCZNA
(3)
ODPOCZYNEK
(3)
BUDOWNICTWO
(2)
GASTRONOMIA
(2)
GLOBALIZACJA
(2)
Hotelarstwo
(2)
INNOWACJE
(2)
PODR─śCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
POPYT
(2)
PRZEDSI─śBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
ZAMKI i PAŁACE
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
BIUROWO┼Ü─ć
(1)
BUDOWNICTWO UŻYTECZNOŚCI PUBLICZNEJ
(1)
DANE STATYSTYCZNE
(1)
DOKUMENTY ELEKTRONICZNE
(1)
DWORY
(1)
FIRMA (nazwa)
(1)
INTERNET
(1)
J─śZYK ANGIELSKI
(1)
KOMUNIKACJA INTERPERSONALNA
(1)
OBSŁUGA KLIENTA
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
PRZEDSI─śBIORSTWO WIELONARODOWE
(1)
Prawo
(1)
RATOWNICTWO
(1)
SEGMENTACJA RYNKU
(1)
SPORT
(1)
TURYSTYKA BIZNESOWA
(1)
TURYSTYKA ZDROWOTNA
(1)
Turystyka
(1)
Usługi turystyczne
(1)
ZNAKI TOWAROWE
(1)
Subject: time
2001-0
(5)
2001-
(4)
1989-
(3)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Polska
(2)
Europa
(1)
Genre/Form
PODR─śCZNIKI
(3)
DANE STATYSTYCZNE
(2)
PODR─śCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
PODR─śCZNIKI dla SZK├ô┼ü ZAWODOWYCH
(2)
Dane statystyczne
(1)
KORESPONDENCJA HANDLOWA
(1)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
MATERIAŁY POMOCNICZE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
PORADNIKI
(1)
Podr─Öcznik
(1)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
─ćWICZENIA i ZADANIA
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Podr├│┼╝e i turystyka
(1)
Zarz─ůdzanie i marketing
(1)
45 results Filter
No cover
Book
In basket
Innowacje w hotelarstwie. Katalog' 97. - Warszawa : Polskie Zrzeszenie Hoteli, [1997]. - 242, [6] s. : il. ; 24 cm.
(Biblioteczka Mened┼╝era)
Ksi─ů┼╝ka ta, obok Mi─Ödzynarodowych i Europejskich Targ├│w Producent├│w na rzezc Hoteli "Trend Hotel" jest lekcj─ů nowych technologii, kt├│re mozna i trzeba zastosowa─ç w polskich hotelach. Skierowana jest do hotelarzy, producent├│w, s┼éuchaczy szk├│┼é hotelarskich i ma na celu krzewienie wiedzy zawodowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.1125 [Magazyn 1], P.1124 [Magazyn 1] (2 egz.)
Book
In basket
Innowacje w hotelarstwie. Katalog'98/99. - Warszawa : Polskie Zrzeszenie Hoteli, 1999. - 104 s. : il. ; 24 cm.
(Biblioteczka Mened┼╝era)
Ksi─ů┼╝ka ta, obok Mi─Ödzynarodowych i Europejskich Targ├│w Producent├│w na rzecz Hoteli "Trend Hotel" jest lekcj─ů nowych technologii, kt├│re mo┼╝na i trzeba zastosowa─ç w polskich hotelach. Skierowana jest do hotelarzy, producent├│w, s┼éuchaczy szk├│┼é hotelarskich i ma na celu krzewienie wiedzy zawodowej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.1127 [Magazyn 1] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.1126 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Penguin English Guides)
Test Your Professional English: Hotel and Catering is organized into eight sections and covers words and expressions in areas, such as hotel services, housekeeping, food and drink, health and safety, financial issues, sales and marketing, human resources and management.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. B.336 [Magazyn 2], B.335 [Magazyn 2] (2 egz.)
Book
In basket
Hotelarstwo : us┼éugi, zarz─ůdzanie, procesy koncentracji / J├│zef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2019. - 300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 287-300.
Motywem napisania niniejszej ksi─ů┼╝ki by┼éo d─ů┼╝enie do prezentacji roli hotelarstwa na rynku turystycznym, ukazanie kierunk├│w zmian zar├│wno w jego systemie zarz─ůdzania, jak i rozwoju, g┼é├│wnie wymuszanych przez zmiany zachodz─ůce w jego otoczeniu. Ksi─ů┼╝ka sk┼éada si─Ö z o┼Ťmiu rozdzia┼é├│w. W rozdziale 1 scharakteryzowano istot─Ö hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rol─Ö hotelarstwa w obs┼éudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje wsp├│┼éczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdzia┼é 3 prezentuje sk┼éadniki g┼é├│wnej, cz─ůstkowej us┼éugi hotelowej, tj. us┼éugi zakwaterowania. Kolejny rozdzia┼é 4 przedstawia m.in. istot─Ö gastronomii i jej rol─Ö w hotelarstwie, zakres us┼éug gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano g┼é├│wne us┼éugi dodatkowe w hotelach. Rozdzia┼é 6 przedstawia specyfik─Ö zarz─ůdzania przedsi─Öbiorstwem hotelarskim. Rozdzia┼é 7 ukazuje funkcje g┼é├│wnych s┼éu┼╝b hotelu. Ko┼äcowy rozdzia┼é 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowa┼ä naukowych Autora.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17560 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. 18566 XX.8 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 18565 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Rozprawy Naukowe / Politechnika Białostocka ISSN 0867-096X. Biblioteka Ekonomii ; 171)
Bibliogr. s. 252-276.
Przedsiebiorczo┼Ť─ç i innowacyjno┼Ť─ç sta┼éy si─Ö czynnikami przes─ůdzaj─ůcymi o wzro┼Ťcie gospodarczym zar├│wno przedsiebiorstw jak i gospodarek poszczeg├│lnych kraj├│w. Przyj─Öta konstrukcja opracowania oraz podj─Öta tematyka stanowi─ů o oryginalno┼Ťci publikacji, zw┼éaszcza ┼╝e tego rodzaju problematyka nie posiada bogatej literatury (poza najnowszymi badaniami OECD). Wprawdzie ostatnie dwie dekady obfituj─ů w liczne opacowania na temat innowacji, jednak zazwyczaj nie maj─ů one kompleksowego charakteru i dotycz─ů g┼é├│wnie mo┼╝liwo┼Ťci wprowadzania innowacji technologicznych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9433 XX.4 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11072 XX.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Na okł.: procedury, relacje międzyludzkie, pracownicy, standardy.
Bibliogr. s. 345-352.
"Ksi─ů┼╝ka to unikatowy "podr─Öcznik" dla bran┼╝y turystycznej. Nale┼╝y podkre┼Ťli─ç, ┼╝e dawno na rynku wydawniczym nie pojawi┼éo si─Ö tak interdyscyplinarne i profesjonalnie przygotowanie kompendium wiedzy w omawianym temacie. Autorka podesz┼éa dynamicznie i wnikliwie do problematyki, prezentuj─ůc, jak powinna funkcjonowa─ç wsp├│┼éczesna administracja w nowoczenym przedsi─Öbiorstwie turystycznym i hotelarskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13959 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 338-344.
Hotelarstwo jest jedn─ů z najbardziej dochodowych ga┼é─Özi przemys┼éu turystycznego. Z ka┼╝dym rokiem mo┼╝na zauwa┼╝y─ç coraz bardziej dynamiczny rozw├│j tej dziedziny aktywno┼Ťci gospodarczej, zwi─ůzany nie tylko z rosn─ůc─ů mobilno┼Ťci─ů spo┼éecze┼ästwa, ale tak┼╝e z post─Öpem w tworzeniu nowoczesnych technologii. W takich warunkach rosn─ů r├│wnie┼╝ oczekiwania os├│b korzystaj─ůcych z najr├│┼╝niejszych rodzaj├│w bazy noclegowej. W zwi─ůzku z tym ka┼╝dy obiekt hotelowy musi mie─ç odpowiednie przygotowanie poparte dog┼é─Öbn─ů wiedz─ů o ga┼é─Özi gospodarczej, w kt├│rej dzia┼éa, oraz podj─ů─ç si─Ö realizacji wielu wyzwa┼ä, aby sprosta─ç oczekiwaniom klient├│w i utrzyma─ç si─Ö na bardzo konkurencyjnym rynku. W ksi─ů┼╝ce Autorzy w uporz─ůdkowany spos├│b przedstawili najwa┼╝niejsze zagadnienia dotycz─ůce tej tematyki w Polsce, takie jak: historia hotelarstwa w Polsce i na ┼Ťwiecie; organizacje i stowarzyszenia hotelarskie; charakterystyka podstawowych obiekt├│w bazy noclegowej; analiza us┼éugi hotelarskiej; struktura funkcjonalno-organizacyjna hotelarstwa; trendy w rozwoju us┼éug hotelarskich w XXI w.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.14967 XX.8 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 15795 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 187-190.
Ksi─ů┼╝ka ukazuje ekonomiczn─ů istot─Ö zjawiska turystyki, g┼é├│wne sfery i mechanizmy jej oddzia┼éywania na uk┼éad gospodarczy okre┼Ťlonej skali - miejscowo┼Ť─ç, region, kraj czy grup─Ö kraj├│w. Cechy popytu i poda┼╝y turystycznej znajduj─ů bezpo┼Ťrednie odzwierciedlenie w ekonomicznych i organizacyjnych zasadach funkcjonowania poszczeg├│lnych grup przedsi─Öbiorstw turystycznych. Autorka przedstawi┼éa szczeg├│┼éowo grup─Ö przedsi─Öbiorstw hotelarskich i biur podr├│┼╝y.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.12697 [Magazyn 1], P.12696 [Magazyn 1] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13743 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 187-190.
Ksi─ů┼╝ka ukazuje ekonomiczn─ů istot─Ö zjawiska turystyki, g┼é├│wne sfery i mechanizmy jej oddzia┼éywania na uk┼éad gospodarczy okre┼Ťlonej skali - miejscowo┼Ť─ç, region, kraj czy grup─Ö kraj├│w. Cechy popytu i poda┼╝y turystycznej znajduj─ů bezpo┼Ťrednie odzwierciedlenie w ekonomicznych i organizacyjnych zasadach funkcjonowania poszczeg├│lnych grup przedsi─Öbiorstw turystycznych. Autorka przedstawi┼éa szczeg├│┼éowo grup─Ö przedsi─Öbiorstw hotelarskich i biur podr├│┼╝y.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
All copies are currently on loan: sygn. P.14383 XX.3 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 15286 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Prawo turystyczne / Mirosław Nesterowicz. - 4. wyd., stan prawny na 1 stycznia 2012 r. - Warszawa : Wolters Kluwer Polska, 2012. - 256 s. ; 24 cm.
Bibliogr. s. 253-256.
W ksi─ů┼╝ce przedstawiono problematyk─Ö z zakresu prawa turystycznego, w tym prawne aspekty dzia┼éalno┼Ťci biur podr├│┼╝y, hoteli, podmiot├│w prowadz─ůcych kempingi, pola biwakowe i parkingi samochodowe. Om├│wiono tak┼╝e kwestie zwi─ůzane z mi─Ödzynarodowym i krajowym przewozem os├│b i baga┼╝u, ubezpieczeniami turystycznymi oraz us┼éugami restauracyjnymi. Przedmiotem analizy s─ů r├│wnie┼╝ zagadnienia prawne dotycz─ůce uprawiania turystyki, paszport├│w i wiz, przej┼Ť─ç granicznych, kontroli granicznej oraz informacji i reklamy w turystyce. W publikacji uwzgl─Ödniono liczne przepisy prawne i orzecznictwo z zakresu turystyki w prawie polskim, prawie Unii Europejskiej oraz konwencjach mi─Ödzynarodowych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13027 XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Dokumentacja budowlana ; 4)
Bibliogr. s. [120].
W podr─Öczniku w przyst─Öpny spos├│b podano podstawowe wiadomo┼Ťci dotycz─ůce zasad projektowania architektonicznego r├│┼╝norodnych obiekt├│w u┼╝yteczno┼Ťci publicznej. Uwzgl─Ödniono obiekty o┼Ťwiaty, kultury (muzea, biblioteki, teatry,kina), handlu i gastronomii, zamieszkania zbiorowego, zaplecza motoryzacji, gabinety lekarskie i przychodnie, budynki administracyjne oraz budowle sakralne. Podano wszystkie wymagania projektowe, jakie musz─ů spe┼énia─ç budynki u┼╝yteczno┼Ťci publicznej, aby by┼éy dost─Öpne dla os├│b niepe┼énosprawnych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.9314 [Magazyn 1], P.9313 [Magazyn 1] (2 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9312 XXVI.2 [Wypo┼╝yczalnia C], P.9311 XXVI.2 [Wypo┼╝yczalnia C] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11006 XXVI.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Tyt. oryg.: "Bauentwurfslehre" 2000.
Bibliogr. Indeks.
Ksi─ů┼╝ka zawiera podstawy, normy, przepisy dotycz─ůce planowania, budowy, kszta┼étowania architektonicznego, potrzebnych przestrzeni i zwi─ůzk├│w mi─Ödzy nimi, wymiar├│w budynk├│w i pomieszcze┼ä. Dzie┼éo obejmuje ca┼éokszta┼ét wiadomo┼Ťci potrzebnych do zaprojektowania wszelkiego rodzaju obiekt├│w architektonicznych - od najprostszych do najbardziej z┼éo┼╝onych, ┼é─ůcznie z otoczeniem.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.9278 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9279 XXVI.2 [Wypo┼╝yczalnia C] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10985 XXVI.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.10513 [Magazyn 1], P.10512 [Magazyn 1], P.10511 [Magazyn 1], P.10510 [Magazyn 1], P.10509 [Magazyn 1], P.10508 [Magazyn 1], P.10507 [Magazyn 1], P.10506 [Magazyn 1], P.10505 [Magazyn 1], P.10504 [Magazyn 1], P.10503 [Magazyn 1], P.10502 [Magazyn 1], P.10501 [Magazyn 1], P.10500 [Magazyn 1], P.10499 [Magazyn 1], P.10498 [Magazyn 1], P.10497 [Magazyn 1], P.10496 [Magazyn 1], P.10495 [Magazyn 1], P.10494 [Magazyn 1], P.10493 [Magazyn 1], P.10492 [Magazyn 1], P.10491 [Magazyn 1], P.10490 [Magazyn 1], P.10489 [Magazyn 1], P.10488 [Magazyn 1], P.10487 [Magazyn 1], P.10486 [Magazyn 1], P.10485 [Magazyn 1], P.10484 [Magazyn 1] (30 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 105-109.
W pracy podj─Öto pr├│b─Ö okre┼Ťlenia zagadnie┼ä warunkuj─ůcych rozw├│j turystyki w Polsce w latach 2008-2012, z uwzgl─Ödnieniem sytuacji gospodarczej naszego kraju i trend├│w rozwoju turystyki w ┼Ťwiecie. Zaprezentowano teori─Ö zagadnie┼ä ekonomicznych decyduj─ůcych o rozwoju turystyki oraz nowoczesne sposoby rozwi─ůzywania problem├│w w us┼éugach turystycznych, zw┼éaszcza podej┼Ťcie projektowe. Przedstawiono r├│wnie┼╝ zagadnienie innowacyjno┼Ťci i konkurencyjno┼Ťci w turystyce, doskonalenia proces├│w normalizacji i wdra┼╝ania norm ISO. Analiz─ů obj─Öto tak┼╝e zjawisko rachunk├│w satelitarnych dla Polski oraz wyniki bada┼ä w┼éasnych na temat strategii rozwoju, innowacyjno┼Ťci i wsp├│┼épracy w turystyce i hotelarstwie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13790 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ISSN 1689-7374 ; 225)
Bibliogr. przy pracach.
Autorzy opracowania stawiaj─ů wiele pyta┼ä odnosz─ůcych si─Ö do istoty wsp├│┼éczesnych warunk├│w funkcjonowania podmiot├│w gospodarki turystycznej. W szczeg├│lno┼Ťci przedmiotem ich zainteresowa┼ä s─ů determinanty dzia┼éalno┼Ťci odzwierciedlaj─ůce wyzwania, jakie stoj─ů przed przedsi─Öbiorstwami i regionami turystycznymi, orazmetody i narz─Ödzia zarz─ůdzania stosowane na rynku turystycznym, stanowi─ůce odpowied┼║ na te wyzwania.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13980 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Ekonomiczne Problemy Usług, ISSN 1896-382X ; nr 84)
W serii gł.: ISSN 1640-6818 ; nr 699.
Tematyka rynku turystycznego, a szczeg├│lnie popytu turystycznego, jest przedmiotem opracowa┼ä naukowych pi─Öciotomowego wydania "Zeszyt├│w Naukowych Uniwersytetu Szczeci┼äskiego" serii Ekonomiczne Problemy Us┼éug przygotowanych przez przedstawicieli najwa┼╝niejszych o┼Ťrodk├│w naukowych w Polsce zajmuj─ůcych si─Ö zagadnieniami turystyki, zw┼éaszcza w obszarze nauk ekonomicznych. Tom III "Popyt turystyczny. Konsumpcja - segmentacja - rynki" obejmuje zagadnienia wzorc├│w konsumpcji turystcyznej, segmentacji rynku turystycznego oraz problematyk─Ö popytu turystycznego na bran┼╝owych rynkach turystycznych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13452 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Ekonomiczne Problemy Usług, ISSN 1896-382X ; nr 83)
W serii gł. : nr 698.
Tematyka rynku turystycznego, a szczeg├│lnie popytu turystycznego, jest przedmiotem opracowa┼ä naukowych pi─Öciotomowego wydania "Zeszyt├│w Naukowych Uniwersytetu Szczeci┼äskiego" serii Ekonomiczne Problemy Us┼éug przygotowanych przez przedstawicieli najwa┼╝niejszych o┼Ťrodk├│w naukowych w Polsce zajmuj─ůcych si─Ö zagadnieniami turystyki, zw┼éaszcza w obszarze nauk ekonomicznych. Tom II "Popyt turystyczny. Uwarunkowania" dotyczy determinant popytu turystycznego w aspekcie og├│lnym, determinant popytu w aspekcie form i rodzaj├│w turystyki oraz zagadnienia wsp├│┼ézale┼╝no┼Ťci uwarunkowa┼ä popytu i poda┼╝y turystycznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13453 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Technik Hotelarstwa)
W podr─Öczniku scharakteryzowano rynek us┼éug hotelarskich. Wyja┼Ťniono i om├│wiono m.in.: podstawowe poj─Öcia z dziedziny marketingu, takie jak: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja. Zaprezentowano badania marketingowe, zarz─ůdzanie i planowanie, oraz mierniki stosowane w dzia┼éalno┼Ťci hotelarskiej. Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przyk┼éadami i ─çwiczeniami.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9209 XX.8 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10936 XX.8 [Czytelnia B], 10935 XX.8 [Czytelnia B] (2 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 180-183.
Ksi─ů┼╝ka prezentuje zabytkowe obiekty zamkowe w aspekcie swojej nowej funkcji hotelarskiej oraz przyk┼éady ich wykorzystania w wojew├│dztwach dolno┼Ťl─ůskim i podkarpackim. Praca sk┼éada si─Ö z trzech rozdzia┼é├│w, z kt├│rych dwa pierwsze maj─ů charakter teoretyczny. Tre┼Ť─ç pierwszego rozdzia┼éu po┼Ťwi─Öcona jest hotelarstwu, jego cechom, terminologii i rozwojowi. Rozdzia┼é drugi zosta┼é po┼Ťwi─Öcony zabytkom i ich cechom oraz prawnym aspektom wykorzystania zabytk├│w do cel├│w u┼╝ytkowych. Rozdzia┼é trzeci to rozdzia┼é empiryczny, przedstawia wykaz zamk├│w, w kt├│rych ┼Ťwiadczone s─ů us┼éugi hotelarskie, opisuje ich histori─Ö i ofert─Ö turystyczn─ů.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13806 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Turystyka i Rekreacja)
Bibliogr. w przyp.
Nowatorska i kompetentna publikacja wszechstronnie omawiaj─ůca zagadnienia turystyki biznesowej. Autorzy poszczeg├│lnych cz─Ö┼Ťci monografii przeprowadzili badania dotycz─ůce r├│┼╝nych aspekt├│w turystyki biznesowej, formu┼éuj─ůc wnioski dotycz─ůce determinant rozwoju turystyki biznesowej, zar├│wno w skali mikro, jak i w skali makro. W kolejnych cz─Ö┼Ťciach ksi─ů┼╝ki autorzy prezentuj─ů: teoretyczne zagadnienia turystyki biznesowej, czynniki rozwoju turystyki biznesowej w Polsce, rynek spotka┼ä biznesowych, problemy zwi─ůzane z promocj─ů turystyki biznesowej, rol─Ö turystyki biznesowej jako czynnika determinuj─ůcego rozw├│j turystyczny i gospodarczy region├│w, us┼éugi hotelarskie dla potrzeb turystyki biznesowej, us┼éugi gastronomiczne dla potrzeb turystyki biznesowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13526 XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again