Form of Work
Książki
(45)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
only on-site
(42)
available
(24)
unavailable
(1)
Branch
Magazyny
(11)
Wypożyczalnie
(14)
Czytelnie
(42)
Author
Mucha-Szajek Ewa
(3)
Siwiński Wiesław (1934- )
(3)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(3)
Buko Jacek
(2)
Gawroński Stanisław
(2)
Klementowski Kazimierz
(2)
Konieczna-Domańska Anna
(2)
Milewska Mariola
(2)
Mrozowicz Kazimierz
(2)
Neff Ludwig
(2)
Neufert Ernst (1900-1986)
(2)
Neufert Peter
(2)
Ozimek Irena
(2)
Werner Zbigniew T
(2)
Włodarczyk Bogdan
(2)
Afonin Anatolij Alekseevič (1938- )
(1)
Alejziak Bożena
(1)
Bednarska Marlena
(1)
Bednarzak Justyna
(1)
Błaszczuk Waldemar
(1)
Cetner Jan
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dziubiński Zbigniew (1952- )
(1)
Gołembski Grzegorz
(1)
Halemba Piotr (1966- )
(1)
Hawlena Joanna (1963- )
(1)
Hyski Marcin
(1)
Iwan Bolesław
(1)
Jalinik Mikołaj
(1)
Kacprzak Marzena
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Krupa Jan
(1)
Kwiatkowski Cezary (kultura fizyczna)
(1)
Marak Janusz
(1)
Mazurek-Kusiak Anna K
(1)
Meyer Beata
(1)
Mikułowski Bogdan
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Moskała Jerzy
(1)
Nalazek Mirosław
(1)
Nesterowicz Mirosław
(1)
Nesterowicz Mirosław (1942- )
(1)
Nowak Dorota
(1)
Nowicka Teresa
(1)
Oparka Sylwia
(1)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(1)
Parczewski Wacław
(1)
Pohl Alison
(1)
Rapacz Andrzej (1951- )
(1)
Rouba Rafał
(1)
Rutkowska Elżbieta (kultura fizyczna)
(1)
Sala Józef
(1)
Sawicka Anna Helena
(1)
Sawicki Bogusław (1952- )
(1)
Sikora Krzysztof
(1)
Szymańska Elżbieta
(1)
Tauszyński Krzysztof
(1)
Werner Zbigniew
(1)
Werner Zbigniew Tymoteusz (1939- )
(1)
Witkowski Czesław
(1)
Wojciechowska-Solis Julia
(1)
Wyrzykowski Jerzy
(1)
Zalech Mirosław
(1)
Ziaja Waldemar W
(1)
Ziółkowski Romuald
(1)
Łopaciński Krzysztof
(1)
Year
2010 - 2019
(31)
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(45)
Language
Polish
(45)
Audience Group
Hotelarze
(1)
Menedżerowie
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Subject
TURYSTYKA
(24)
HOTELARSTWO
(21)
USŁUGI
(4)
ARCHITEKTURA
(3)
KULTURA FIZYCZNA
(3)
ODPOCZYNEK
(3)
BUDOWNICTWO
(2)
GASTRONOMIA
(2)
GLOBALIZACJA
(2)
INNOWACJE
(2)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
POPYT
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
ZAMKI i PAŁACE
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
BIUROWOŚĆ
(1)
BUDOWNICTWO UŻYTECZNOŚCI PUBLICZNEJ
(1)
DANE STATYSTYCZNE
(1)
DOKUMENTY ELEKTRONICZNE
(1)
DWORY
(1)
FIRMA (nazwa)
(1)
Hotelarstwo
(1)
INTERNET
(1)
JĘZYK ANGIELSKI
(1)
KOMUNIKACJA INTERPERSONALNA
(1)
OBSŁUGA KLIENTA
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELONARODOWE
(1)
Prawo
(1)
RATOWNICTWO
(1)
SEGMENTACJA RYNKU
(1)
SPORT
(1)
TURYSTYKA BIZNESOWA
(1)
TURYSTYKA ZDROWOTNA
(1)
Turystyka
(1)
Usługi turystyczne
(1)
ZNAKI TOWAROWE
(1)
Subject: time
2001-0
(5)
2001-
(4)
1989-
(3)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Europa
(1)
Polska
(1)
Genre/Form
DANE STATYSTYCZNE
(3)
PODRĘCZNIKI
(3)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(2)
KORESPONDENCJA HANDLOWA
(1)
KSIĄŻKI ELEKTRONICZNE
(1)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
MATERIAŁY POMOCNICZE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
PORADNIKI
(1)
Podręcznik
(1)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
ĆWICZENIA i ZADANIA
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
45 results Filter
No cover
Book
In basket
Innowacje w hotelarstwie. Katalog' 97. - Warszawa : Polskie Zrzeszenie Hoteli, [1997]. - 242, [6] s. : il. ; 24 cm.
(Biblioteczka Menedżera)
Książka ta, obok Międzynarodowych i Europejskich Targów Producentów na rzezc Hoteli "Trend Hotel" jest lekcją nowych technologii, które mozna i trzeba zastosować w polskich hotelach. Skierowana jest do hotelarzy, producentów, słuchaczy szkół hotelarskich i ma na celu krzewienie wiedzy zawodowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.1125 [Magazyn 1], P.1124 [Magazyn 1] (2 egz.)
Book
In basket
Innowacje w hotelarstwie. Katalog'98/99. - Warszawa : Polskie Zrzeszenie Hoteli, 1999. - 104 s. : il. ; 24 cm.
(Biblioteczka Menedżera)
Książka ta, obok Międzynarodowych i Europejskich Targów Producentów na rzecz Hoteli "Trend Hotel" jest lekcją nowych technologii, które można i trzeba zastosować w polskich hotelach. Skierowana jest do hotelarzy, producentów, słuchaczy szkół hotelarskich i ma na celu krzewienie wiedzy zawodowej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.1127 [Magazyn 1] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.1126 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Penguin English Guides)
Test Your Professional English: Hotel and Catering is organized into eight sections and covers words and expressions in areas, such as hotel services, housekeeping, food and drink, health and safety, financial issues, sales and marketing, human resources and management.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. B.336 [Magazyn 2], B.335 [Magazyn 2] (2 egz.)
Book
In basket
Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2019. - 300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 287-300.
Motywem napisania niniejszej książki było dążenie do prezentacji roli hotelarstwa na rynku turystycznym, ukazanie kierunków zmian zarówno w jego systemie zarządzania, jak i rozwoju, głównie wymuszanych przez zmiany zachodzące w jego otoczeniu. Książka składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4 przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17560 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 18566 XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 18565 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Rozprawy Naukowe / Politechnika Białostocka ISSN 0867-096X. Biblioteka Ekonomii ; 171)
Bibliogr. s. 252-276.
Przedsiebiorczość i innowacyjność stały się czynnikami przesądzającymi o wzroście gospodarczym zarówno przedsiebiorstw jak i gospodarek poszczególnych krajów. Przyjęta konstrukcja opracowania oraz podjęta tematyka stanowią o oryginalności publikacji, zwłaszcza że tego rodzaju problematyka nie posiada bogatej literatury (poza najnowszymi badaniami OECD). Wprawdzie ostatnie dwie dekady obfitują w liczne opacowania na temat innowacji, jednak zazwyczaj nie mają one kompleksowego charakteru i dotyczą głównie możliwości wprowadzania innowacji technologicznych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9433 XX.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11072 XX.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Na okł.: procedury, relacje międzyludzkie, pracownicy, standardy.
Bibliogr. s. 345-352.
"Książka to unikatowy "podręcznik" dla branży turystycznej. Należy podkreślić, że dawno na rynku wydawniczym nie pojawiło się tak interdyscyplinarne i profesjonalnie przygotowanie kompendium wiedzy w omawianym temacie. Autorka podeszła dynamicznie i wnikliwie do problematyki, prezentując, jak powinna funkcjonować współczesna administracja w nowoczenym przedsiębiorstwie turystycznym i hotelarskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13959 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 338-344.
Hotelarstwo jest jedną z najbardziej dochodowych gałęzi przemysłu turystycznego. Z każdym rokiem można zauważyć coraz bardziej dynamiczny rozwój tej dziedziny aktywności gospodarczej, związany nie tylko z rosnącą mobilnością społeczeństwa, ale także z postępem w tworzeniu nowoczesnych technologii. W takich warunkach rosną również oczekiwania osób korzystających z najróżniejszych rodzajów bazy noclegowej. W związku z tym każdy obiekt hotelowy musi mieć odpowiednie przygotowanie poparte dogłębną wiedzą o gałęzi gospodarczej, w której działa, oraz podjąć się realizacji wielu wyzwań, aby sprostać oczekiwaniom klientów i utrzymać się na bardzo konkurencyjnym rynku. W książce Autorzy w uporządkowany sposób przedstawili najważniejsze zagadnienia dotyczące tej tematyki w Polsce, takie jak: historia hotelarstwa w Polsce i na świecie; organizacje i stowarzyszenia hotelarskie; charakterystyka podstawowych obiektów bazy noclegowej; analiza usługi hotelarskiej; struktura funkcjonalno-organizacyjna hotelarstwa; trendy w rozwoju usług hotelarskich w XXI w.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.14967 XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 15795 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 187-190.
Książka ukazuje ekonomiczną istotę zjawiska turystyki, główne sfery i mechanizmy jej oddziaływania na układ gospodarczy określonej skali - miejscowość, region, kraj czy grupę krajów. Cechy popytu i podaży turystycznej znajdują bezpośrednie odzwierciedlenie w ekonomicznych i organizacyjnych zasadach funkcjonowania poszczególnych grup przedsiębiorstw turystycznych. Autorka przedstawiła szczegółowo grupę przedsiębiorstw hotelarskich i biur podróży.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.12697 [Magazyn 1], P.12696 [Magazyn 1] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13743 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 187-190.
Książka ukazuje ekonomiczną istotę zjawiska turystyki, główne sfery i mechanizmy jej oddziaływania na układ gospodarczy określonej skali - miejscowość, region, kraj czy grupę krajów. Cechy popytu i podaży turystycznej znajdują bezpośrednie odzwierciedlenie w ekonomicznych i organizacyjnych zasadach funkcjonowania poszczególnych grup przedsiębiorstw turystycznych. Autorka przedstawiła szczegółowo grupę przedsiębiorstw hotelarskich i biur podróży.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. P.14383 XX.3 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 15286 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Prawo turystyczne / Mirosław Nesterowicz. - 4. wyd., stan prawny na 1 stycznia 2012 r. - Warszawa : Wolters Kluwer Polska, 2012. - 256 s. ; 24 cm.
Bibliogr. s. 253-256.
W książce przedstawiono problematykę z zakresu prawa turystycznego, w tym prawne aspekty działalności biur podróży, hoteli, podmiotów prowadzących kempingi, pola biwakowe i parkingi samochodowe. Omówiono także kwestie związane z międzynarodowym i krajowym przewozem osób i bagażu, ubezpieczeniami turystycznymi oraz usługami restauracyjnymi. Przedmiotem analizy są również zagadnienia prawne dotyczące uprawiania turystyki, paszportów i wiz, przejść granicznych, kontroli granicznej oraz informacji i reklamy w turystyce. W publikacji uwzględniono liczne przepisy prawne i orzecznictwo z zakresu turystyki w prawie polskim, prawie Unii Europejskiej oraz konwencjach międzynarodowych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13027 XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Dokumentacja budowlana ; 4)
Bibliogr. s. [120].
W podręczniku w przystępny sposób podano podstawowe wiadomości dotyczące zasad projektowania architektonicznego różnorodnych obiektów użyteczności publicznej. Uwzględniono obiekty oświaty, kultury (muzea, biblioteki, teatry,kina), handlu i gastronomii, zamieszkania zbiorowego, zaplecza motoryzacji, gabinety lekarskie i przychodnie, budynki administracyjne oraz budowle sakralne. Podano wszystkie wymagania projektowe, jakie muszą spełniać budynki użyteczności publicznej, aby były dostępne dla osób niepełnosprawnych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.9314 [Magazyn 1], P.9313 [Magazyn 1] (2 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9312 XXVI.2 [Wypożyczalnia C], P.9311 XXVI.2 [Wypożyczalnia C] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11006 XXVI.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Tyt. oryg.: "Bauentwurfslehre" 2000.
Bibliogr. Indeks.
Książka zawiera podstawy, normy, przepisy dotyczące planowania, budowy, kształtowania architektonicznego, potrzebnych przestrzeni i związków między nimi, wymiarów budynków i pomieszczeń. Dzieło obejmuje całokształt wiadomości potrzebnych do zaprojektowania wszelkiego rodzaju obiektów architektonicznych - od najprostszych do najbardziej złożonych, łącznie z otoczeniem.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.9278 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9279 XXVI.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10985 XXVI.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.10513 [Magazyn 1], P.10512 [Magazyn 1], P.10511 [Magazyn 1], P.10510 [Magazyn 1], P.10509 [Magazyn 1], P.10508 [Magazyn 1], P.10507 [Magazyn 1], P.10506 [Magazyn 1], P.10505 [Magazyn 1], P.10504 [Magazyn 1], P.10503 [Magazyn 1], P.10502 [Magazyn 1], P.10501 [Magazyn 1], P.10500 [Magazyn 1], P.10499 [Magazyn 1], P.10498 [Magazyn 1], P.10497 [Magazyn 1], P.10496 [Magazyn 1], P.10495 [Magazyn 1], P.10494 [Magazyn 1], P.10493 [Magazyn 1], P.10492 [Magazyn 1], P.10491 [Magazyn 1], P.10490 [Magazyn 1], P.10489 [Magazyn 1], P.10488 [Magazyn 1], P.10487 [Magazyn 1], P.10486 [Magazyn 1], P.10485 [Magazyn 1], P.10484 [Magazyn 1] (30 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 105-109.
W pracy podjęto próbę określenia zagadnień warunkujących rozwój turystyki w Polsce w latach 2008-2012, z uwzględnieniem sytuacji gospodarczej naszego kraju i trendów rozwoju turystyki w świecie. Zaprezentowano teorię zagadnień ekonomicznych decydujących o rozwoju turystyki oraz nowoczesne sposoby rozwiązywania problemów w usługach turystycznych, zwłaszcza podejście projektowe. Przedstawiono również zagadnienie innowacyjności i konkurencyjności w turystyce, doskonalenia procesów normalizacji i wdrażania norm ISO. Analizą objęto także zjawisko rachunków satelitarnych dla Polski oraz wyniki badań własnych na temat strategii rozwoju, innowacyjności i współpracy w turystyce i hotelarstwie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13790 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ISSN 1689-7374 ; 225)
Bibliogr. przy pracach.
Autorzy opracowania stawiają wiele pytań odnoszących się do istoty współczesnych warunków funkcjonowania podmiotów gospodarki turystycznej. W szczególności przedmiotem ich zainteresowań są determinanty działalności odzwierciedlające wyzwania, jakie stoją przed przedsiębiorstwami i regionami turystycznymi, orazmetody i narzędzia zarządzania stosowane na rynku turystycznym, stanowiące odpowiedź na te wyzwania.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13980 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Ekonomiczne Problemy Usług, ISSN 1896-382X ; nr 84)
W serii gł.: ISSN 1640-6818 ; nr 699.
Tematyka rynku turystycznego, a szczególnie popytu turystycznego, jest przedmiotem opracowań naukowych pięciotomowego wydania "Zeszytów Naukowych Uniwersytetu Szczecińskiego" serii Ekonomiczne Problemy Usług przygotowanych przez przedstawicieli najważniejszych ośrodków naukowych w Polsce zajmujących się zagadnieniami turystyki, zwłaszcza w obszarze nauk ekonomicznych. Tom III "Popyt turystyczny. Konsumpcja - segmentacja - rynki" obejmuje zagadnienia wzorców konsumpcji turystcyznej, segmentacji rynku turystycznego oraz problematykę popytu turystycznego na branżowych rynkach turystycznych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13452 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Ekonomiczne Problemy Usług, ISSN 1896-382X ; nr 83)
W serii gł. : nr 698.
Tematyka rynku turystycznego, a szczególnie popytu turystycznego, jest przedmiotem opracowań naukowych pięciotomowego wydania "Zeszytów Naukowych Uniwersytetu Szczecińskiego" serii Ekonomiczne Problemy Usług przygotowanych przez przedstawicieli najważniejszych ośrodków naukowych w Polsce zajmujących się zagadnieniami turystyki, zwłaszcza w obszarze nauk ekonomicznych. Tom II "Popyt turystyczny. Uwarunkowania" dotyczy determinant popytu turystycznego w aspekcie ogólnym, determinant popytu w aspekcie form i rodzajów turystyki oraz zagadnienia współzależności uwarunkowań popytu i podaży turystycznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13453 XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Technik Hotelarstwa)
W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.: podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu, takie jak: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja. Zaprezentowano badania marketingowe, zarządzanie i planowanie, oraz mierniki stosowane w działalności hotelarskiej. Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9209 XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10936 XX.8 [Czytelnia B], 10935 XX.8 [Czytelnia B] (2 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 180-183.
Książka prezentuje zabytkowe obiekty zamkowe w aspekcie swojej nowej funkcji hotelarskiej oraz przykłady ich wykorzystania w województwach dolnośląskim i podkarpackim. Praca składa się z trzech rozdziałów, z których dwa pierwsze mają charakter teoretyczny. Treść pierwszego rozdziału poświęcona jest hotelarstwu, jego cechom, terminologii i rozwojowi. Rozdział drugi został poświęcony zabytkom i ich cechom oraz prawnym aspektom wykorzystania zabytków do celów użytkowych. Rozdział trzeci to rozdział empiryczny, przedstawia wykaz zamków, w których świadczone są usługi hotelarskie, opisuje ich historię i ofertę turystyczną.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13806 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Turystyka i Rekreacja)
Bibliogr. w przyp.
Nowatorska i kompetentna publikacja wszechstronnie omawiająca zagadnienia turystyki biznesowej. Autorzy poszczególnych części monografii przeprowadzili badania dotyczące różnych aspektów turystyki biznesowej, formułując wnioski dotyczące determinant rozwoju turystyki biznesowej, zarówno w skali mikro, jak i w skali makro. W kolejnych częściach książki autorzy prezentują: teoretyczne zagadnienia turystyki biznesowej, czynniki rozwoju turystyki biznesowej w Polsce, rynek spotkań biznesowych, problemy związane z promocją turystyki biznesowej, rolę turystyki biznesowej jako czynnika determinującego rozwój turystyczny i gospodarczy regionów, usługi hotelarskie dla potrzeb turystyki biznesowej, usługi gastronomiczne dla potrzeb turystyki biznesowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13526 XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again