Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Dostępność
dostępne
(6)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(3)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(3)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Roszkowski Wojciech
(3)
Kassyk-Rokicka Helena (1939- )
(2)
Matulewicz Wacław
(1)
Nowak Edward (1951- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Zdrowie publiczne
(3)
Odżywianie
(2)
STATYSTYKA
(2)
ELEKTROTECHNIKA
(1)
Odzywianie
(1)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(1)
RACHUNKOWOŚĆ ZARZĄDCZA
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
PODRĘCZNIKI
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Słowo kluczowe
bezpieczeństwo
(3)
bioterroryzm
(3)
choroby przewlekłe
(3)
dieta
(3)
epidemiologia
(3)
mierniki zdrowotne
(3)
otyłość
(3)
profilaktyka
(3)
zatrucie pokarmowe
(3)
zdrowie
(3)
żywienie
(3)
żywność
(3)
mierniki statystyczne
(2)
analiza finansowa
(1)
budżetowanie
(1)
elektrotechnika
(1)
energia elektryczna
(1)
koncepcja beyond budgeting
(1)
kontrola zarządcza
(1)
maszyny elektryczne
(1)
miernik
(1)
mierniki dokonań
(1)
przedsiębiorstwo
(1)
przetwornik
(1)
przychód
(1)
prąd elektryczny
(1)
rachunkowość zarządcza
(1)
raportowanie wewnętrzne
(1)
silnik
(1)
sprawozdawczość finansowa
(1)
statystyka
(1)
statystyka opisowa
(1)
system pomiaru dokonań
(1)
transformator
(1)
łańcuch dostaw
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [116].
Podręcznik jest przewodnikiem z zakresu elektrotechniki. W książce w początkowych rozdziałach przedstawiono elementarne zagadnienia podstaw elektrotechniki. Autor przedstawił również wiele użytecznych elementów wiedzy o zastosowaniu teorii obwodów elektrycznych, ilustrując je znaczną liczbą charakterystyk i zależności ułatwiających zrozumienie znaczenia tych związków.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.13097 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.13096.XVI.3 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14190.XVI.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach. Indeks.
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przed różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości. Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc czytelnikowi: identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym, określać przyczyny tych problemów, wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązanie. Książka stanowi tom 3 serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN, z których pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi - żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny. Książka przeznaczona dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9688.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach. Indeks.
"Żywienie człowieka" to pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Autorzy omówili: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych, różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa (ekonomiczne, klimatyczne, kulturowe, społeczne, psychologiczne), sposoby racjonalizacji żywienia ludności (polityka żywieniowa państwa, upowszechnianie wiedzy o żywieniu, wzbogacanie żywności, suplementacja diety). Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przed różnymi zagrożeniami. Książka została tak pomyślana, aby pomóc Czytelnikowi: identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym, określać przyczyny tych problemów, wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązywanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11494 [Magazyn 1], P.10154 [Magazyn 1] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach. Indeks.
"Żywienie człowieka" to pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Autorzy omówili: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych, różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa (ekonomiczne, klimatyczne, kulturowe, społeczne, psychologiczne), sposoby racjonalizacji żywienia ludności (polityka żywieniowa państwa, upowszechnianie wiedzy o żywieniu, wzbogacanie żywności, suplementacja diety). Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przed różnymi zagrożeniami. Książka została tak pomyślana, aby pomóc Czytelnikowi: identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym, określać przyczyny tych problemów, wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązywanie.
Książka
W koszyku
Książka jest poświęcona elementom statystyki opisowej w ujęciu popularnym. Prezentacja metod opisu statystycznego jest poparta praktycznymi przykładami z różnych dziedzin życia społeczno-gospodarczego i obejmuje mierniki opisu struktury zjawisk w czasie. Na podkreślenie zasługuje wyjątkowo przystępna forma wykładu oraz staranność w doborze przykładów i wskazań warunków praktycznej użyteczności wielu miar opisu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11556 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11555.XIV.3 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12786.XIV.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Część pierwsza napisana przez Helenę Kassyk-Rokicką, traktuje o metodach statystycznego opisu wyników badań opartych na obserwacji pełnej (ujęcie deterministyczne). Część druga, napisana przez Andrzeja Luszniewicza, poświęcona jest natomiast metodom statystycznego wnioskowania w warunkach niepewności (ujęcie probabilistyczne), tzn. w warunkach badań reprezentacyjnych. Obie części stanowią integralną całość, ujęcia deterministyczne i probabilistyczne przenikają się, a prezentacja teorii i praktyki metod analizy ilościowej utrzymana jest w konwencji hasła "statystyka nie jest trudna".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.1104.XIV.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy art.
Książka jest poświęcona problematyce zarządzania szeroko rozumianymi wynikami przedsiębiorstwa, ze szczególnym uwzględnieniem pomiaru i raportowania dokonań. Po przestudiowaniu książki Czytelnik zdobędzie wiedzę o tym: jaka jest relacja między systemem kontroli zarządczej a systemem pomiaru dokonań przedsiębiorstwa, na czym polega wewnętrzne raportowanie dokonań przy zastosowaniu zrównoważonej karty wyników, jakie mierniki stosuje się w pomiarze dokonań w różnych obszarach działalności przedsiębiorstwa, w jakich zewnętrznych raportach prezentuje się informacje na temat dokonań przedsiębiorstwa, jakie instrumenty stosuje się w ocenie dokonań w wybranych obszarach funkcjonowania przedsiębiorstwa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12258.IX.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13381.IX.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej