Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
dostępne
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Ziajka Stefan
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Mleczarstwo
(1)
ROLNICTWO
(1)
RYNEK
(1)
WIEŚ
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
mleczarstwo
(2)
Polska
(1)
białka
(1)
enzymy
(1)
mleko
(1)
wartość odżywcza
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Słowo kluczowe: mleczarstwo Polska
Niniejsze opracowanie ma na celu przedstawienie serii "analiz przypadków" z zakresu agrobiznesu dla studentów kierunków związanych z gospodarką żywnościową. Analizy te podkreślają niektóre problemy i szanse z którymi spotykają się indywidualne przedsiębiorstwa oraz ich reakcje, jednocześnie umożliwiając czytelnikowi zastosowanie podstawowych technik i pojęć z zakresu marketingu i zarządzania w przygotowaniu odpowiedzi na przedstawione zagadnienia. Poszczególne przypadki są przeznaczone zarówno dla dyskusji w grupach jak i dla indywidualnego poszukiwania sposobów rozwiązywania problemów występujących w przedsiębiorstwach rolno-spożywczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B.235.XVII.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mleczarstwo. 1 / pod redakcją Stefana Ziajka. - Wydanie 2, poprawione i uzupełnione - Olsztyn : Wydawnictwo Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, 2008. - 388 stron : ilustracje ; 25 cm.
Dla studentów kierunków: technologia żywności, towaroznawstwo, medycyna weterynaryjna, personelu inżynieryjno-technicznego zakładów mleczarskich, pracowników nadzoru weterynaryjnego, ośrodków doradztwa rolniczego.
Bibliografia przy rozdziałach
Oto drugie wydanie Mleczarstwa, które ukaże się w trzech tomach. Podręcznik poszerzono o treści, uwzględniające aktualny stan wiedzy z zakresu pozyskiwania i przetwórstwa mleka. W pierwszym tomie zawarto podstawową wiedzę o mleku i procesach przetwórczych. Dodatkowo zamieszczono rozdział „Białka mleka jako źródło bioaktywnych peptydów”, mając na uwadze żywność funkcjonalną, która zapewne będzie niebawem produkowana na skalę¬ przemysłową. Rozwój wiedzy o żywności funkcjonalnej stanowi jeden z ważnych przyszłościowych kierunków badań podstawowych i aplikacyjnych z zakresu mleczarstwa. W tomie drugim przedstawiono zagadnienia technologiczne głównych grup produktów mleczarskich z uwzględnieniem podstawowej, aktualnej wiedzy. W tomie trzecim podjęto następujące zagadnienia: opakowalnictwo, zagospodarowanie produktów ubocznych, mycie i dezynfekcja, wyposażenie techniczne, gospodarka energią, opracowywanie nowych wyrobów, systemy zarządzania jakością, marketing. Podręcznik jest adresowany do studentów kierunków: technologia żywności, towaroznawstwo, medycyna weterynaryjna, a także do personelu inżynieryjno-technicznego zakładów mleczarskich, pracowników nadzoru weterynaryjnego, ośrodków doradztwa rolniczego itp. Studenci i wszyscy zainteresowani, pragnący specjalizować się w zakresie przetwórstwa mleka, powinni traktować informacje zawarte w niniejszym podręczniku akademickim jako punkt wyjścia do dalszego, bardziej dogłębnego studiowania szybko zmieniającej się wiedzy o mleku i mleczarstwie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19078.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19077.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej