Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Adamicki Franciszek
(1)
Chudzik Daniel
(1)
Czerko Zbigniew
(1)
Szymonik Andrzej (1952- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Gospodarka magazynowa
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Warzywa
(1)
Ziemniaki
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Podręczniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Słowo kluczowe
przechowalnictwo
(2)
choroba
(1)
magazyn
(1)
system logistyczny
(1)
technologia
(1)
transport
(1)
warzywa
(1)
ziemniaki
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Logistyka nowoczesnej gospodarki magazynowej / Andrzej Szymonik, Daniel Chudzik. - Warszawa : Difin, 2018. - 207 stron : ilustracje, wykresy ; 23 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 188-194.
Książka prezentuje najważniejsze elementy wiedzy gospodarki magazynowej, przydatne zarówno dla słuchaczy wyższych szkół o profilu ekonomicznym i politechnicznym, jak również kadry zarządzającej oraz pracowników firm funkcjonujących w ramach łańcuchów dostaw, którzy zawodowo stykają się z problematyką logistyki „teoretycznej” i „stosowanej”. Podstawowym przesłaniem książki jest poszerzanie i ugruntowywanie wiedzy logistycznej w obszarze gospodarki magazynowej, wśród przede wszystkim środowisk kształcących się i pracujących zawodowo, w celu jeszcze lepszego zrozumienia mechanizmów funkcjonowania współczesnej gospodarki w skali mikro i makro.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 20819.IX.14 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20818.IX.14 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W książce zostały omówione zmiany fizjologiczne zachodzące po zbiorze, podstawowe czynniki agrotechniczne wpływające na jakość i trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowania poszczególnych gatunków, stosowane powszechnie w praktyce dotychczasowe tradycyjne sposoby przechowywania warzyw oraz nowe technologie znajdujące coraz szersze zastosowanie w kraju. Ponadto przedstawiono szczegółowo technologię długotrwałego przechowywania i krótkotrwałego składowania najważniejszych gatunków warzyw. W książce zostały omówione również najnowsze osiągnięcia z zakresu pozbiorczej fizjologii i technologii przechowywania warzyw na podstawie własnych prac badawczych oraz wielu innych autorów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17567.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej