Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Dostępność
dostępne
(8)
tylko na miejscu
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(4)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(5)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Autor
Cais-Sokolińska Dorota
(1)
Czarnecki Zbigniew
(1)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(1)
Gumienna Małgorzata
(1)
Górecka Danuta
(1)
Hęś Marzena
(1)
Jędrusek-Golińska Anna
(1)
Kawka Alicja
(1)
Kobus-Cisowska Joanna
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Krysztofiak Krystyna
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
Owsiak Stanisław (1946- )
(1)
Stachowiak Barbara
(1)
Szczepaniak Barbara
(1)
Szymandera-Buszka Krystyna
(1)
Waszkowiak Katarzyna
(1)
Wojciechowski Tadeusz
(1)
Wojciechowski Tadeusz (1925- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
MARKETING
(2)
Towaroznawstwo
(2)
FINANSE
(1)
Surowce zwierzęce
(1)
Technologia żywności
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
cena
(2)
marketing
(2)
ryby
(2)
towar
(2)
towaroznawstwo
(2)
alkohol
(1)
cukier
(1)
deficyt finansowy
(1)
dochód
(1)
dystrybucja
(1)
dług finansowy
(1)
finanse
(1)
finanse publiczne
(1)
fundusz emerytalny
(1)
fundusze inwestycyjne
(1)
gospodarka narodowa
(1)
herbata
(1)
inflacja
(1)
instrumenty finansowe
(1)
kawa
(1)
konkurencja
(1)
kredyt
(1)
kryzys finansowy
(1)
logistyka
(1)
mięso
(1)
mleko
(1)
nabiał
(1)
oszczędności
(1)
pieczywo
(1)
pieniądz
(1)
podatek
(1)
podaż
(1)
polityka finansowa
(1)
popyt
(1)
produkcja zwierzęca
(1)
produkt
(1)
produkty mleczne
(1)
przychód
(1)
reklama
(1)
rynek
(1)
system bankowy
(1)
system finansowy
(1)
teoria finansów
(1)
towarzystwo ubezpieczeniowe
(1)
tłuszcze
(1)
wydatek
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Temat
Słowo kluczowe: reklama towar marketing
W książce omówione zostały tematy, stanowiące zasadniczą kanwę wykładów z "podstaw marketingu". Mają na celu pomóc studentom odpowiedzieć na ich zapotrzebowanie, a wybrane przez Autora "bloki tematyczne" odpowiadają podstawom wiedzy marketingowej i ułatwiają znalezienie i zrozumienie konkretnego tekstu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7686 [Magazyn 1], P.7701 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 8690.IX.16 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8689.IX.16 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Rynek i marketing w pigułce / Tadeusz Wojciechowski. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydawnictwo PLACET, 2016. - 334 s. : il. ; 24 cm.
Indeks.
W licznych dyskusjach ze studentami - zwłaszcza studiów niestacjonarnych - odniosłem wrażenie, że odczuwają oni brak pozycji, której nie muszą studiować "od początku do końca", w której względnie szybko znaleźć mogą wyjaśnienie konkretnego tematu i informacje o źródłach umożliwiających ewentualne dalsze poszukiwania odpowiedzi na "gnębiące" ich pytanie. Pracujący już studenci mają bowiem najczęściej własne obserwacje i doświadczenia m.in. z dziedziny marketingu. Selektywnie poszukują więc wyjaśnień uzupełniających ich zasoby wiedzy, dotyczących tych zagadnień, pojęć czy instrumentów, które nie są im znane, lub co do których mają wątpliwości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Brak informacji o dostępności: sygn. P.15201 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16453.IX.16 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16452.IX.16 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wykaz norm przy ćwiczeniach.
Towaroznawstwo produktów spożywczych zajmuje się badaniem jakości żywności. Bada te cechy i właściwości produktów spożywczych, które decydują bezpośrednio lub pośrednio o przydatności poszczególnych towarów w żywieniu człowieka, a także o ich przydatności wcześniej w przetwórstwie i dystrybucji. Przedmiotem skryptu jest ocena jakości wybranych grup produktów spożywczych, które bądź nie były szerzej opisane w innych opracowaniach na temat oceny towaroznawczej produktów spożywczych, bądź są przeprowadzane w ramach przedmiotów obejmujących przetwórstwo żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17205 [Magazyn 1], P.17206 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17188.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17187.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach
W książce przedstawiono zasady i normy służące ocenie towaroznawczej surowców i produktów pochodzących od zwierząt gospodarskich, a także ryb i pszczół, począwszy od mleka, a na wełnie i pierzu kończąc. Omówiono metody oceny i klasyfikacji surowców oraz wytwarzanych z nich produktów, a w większości przypadków również szczegółowe zasady postępowania przy oznaczaniu poszczególnych wskaźników ujętych w odpowiednich normach przedmiotowych. Książka jest przeznaczona dla studentów takich kierunków studiów, jak towaroznawstwo, technologia żywności i żywienie człowieka, dietetyka, bezpieczeństwo żywności oraz zootechnika.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17552.XVII.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17551.XVII.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Finanse / Stanisław Owsiak. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, cop. 2015. - 651 s. : il. ; 24 cm.
Bibliogr. 629-636. Indeks.
Podręcznik obejmuje wiedzę o organizacji i funkcjonowaniu finansów zarówno w ujęciu makro-, jak i mikroekonomicznym. Autor przedstawił m.in. istotę finansów i rozumienie tego pojęcia we współczesnej gospodarce, kategorie finansowe, główne teorie finansów, funkcje pieniądza w przeszłości i obecnie, podmioty systemu ekonomicznego w warunkach pieniężnych, krążenie pieniądza i dochodu w gospodarce, czynnik czasu w działalności gospodarczej i wartość pieniądza w czasie, oszczędności pieniężne i ich transformację w kapitał, system finansowy, politykę finansową, instrumenty finansowe, kryzysy finansowe, globalny system finansowy, strukturę finansową polskiej gospodarki.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14959 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14958.VIII.4 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15789.VIII.4 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej