Form of Work
Książki
(58)
E-booki
(20)
IBUK Libra
(20)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje naukowe
(3)
Publikacje informacyjne
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(68)
only on-site
(46)
unavailable
(3)
Branch
Magazyny
(34)
Wypożyczalnie
(37)
Czytelnie
(46)
Author
Gawęcki Jan (1944- )
(4)
Iwanow Krystyna
(4)
Kunachowicz Hanna
(4)
Nadolna Irena
(4)
Przygoda Beata
(4)
zbiorowa Praca
(4)
Czarniecka-Skubina Ewa
(3)
Staroszczyk Hanna
(3)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Grajeta Halina
(2)
Jeleń Henryk
(2)
Jędrusek-Golińska Anna
(2)
Kobyłka Agata
(2)
Korczak Józef (1951- )
(2)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Pankiewicz Urszula
(2)
Przysławski Juliusz
(2)
Rosiak Elżbieta
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Tylingo Robert
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Adamczak Marek
(1)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Ball Stefan
(1)
Bartniczak Bartosz
(1)
Bartoszek Agnieszka
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Baum Karin
(1)
Bhargava Alok
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Broda Ewa
(1)
Bryła Paweł (ekonomia)
(1)
Bryła Paweł (ekonomista)
(1)
Budzeń Małgorzata
(1)
Cais-Sokolińska Dorota
(1)
Chmielewska Barbara
(1)
Cyprys Joanna
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarnecki Zbigniew
(1)
Domański Tomasz (1953- )
(1)
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Doraczyńska Magdalena
(1)
Dwiecki Krzysztof
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Dziuba Marta
(1)
Dąbrowski Kazimierz
(1)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(1)
Furmaga Barbara
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gajda Robert
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gertig Henryk (1924- )
(1)
Gil Marian
(1)
Gogół Aleksandra
(1)
Grimm Peter
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Gumienna Małgorzata
(1)
Gustaw Klaudia
(1)
Góral Małgorzata
(1)
Górecka Danuta
(1)
Górna Małgorzata
(1)
Gęska Olga
(1)
Głodek Elżbieta
(1)
Hęś Marzena
(1)
Janicki Andrzej
(1)
Jasiulewicz Anna
(1)
Jasińska-Stępniak Aldona
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Kawka Alicja
(1)
Kawka Alicja (1946- )
(1)
Kazimierczak Renata
(1)
Kaźmierczak Andrzej
(1)
Kobus-Cisowska Joanna
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Kostyra Henryk (1945-2017)
(1)
Kołodziejczyk Anna
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Krauze Magdalena
(1)
Krysztofiak Krystyna
(1)
Krzywdzińska-Bartkowiak Mirosława
(1)
Kusznierewicz Barbara
(1)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(1)
Kędzior Zenon (1950- )
(1)
Kęsak Paulina
(1)
Lenart Andrzej
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Lewandowska Anna
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
Ludwicki Marek
(1)
Ludwicki Michał
(1)
Malinowska-Pańczyk Edyta
(1)
Matuszewska Irena
(1)
Michalak Magdalena
(1)
Mitek Marta
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Year
2010 - 2019
(53)
2000 - 2009
(20)
1990 - 1999
(5)
Time Period of Creation
2001-
(14)
Country
Poland
(76)
United Kingdom
(1)
United States
(1)
Language
Polish
(76)
English
(2)
Audience Group
Szkoły wyższe
(5)
Technolodzy żywności
(2)
Licea
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Prawnicy
(1)
Studenci
(1)
Szkoły średnie
(1)
Technikum
(1)
Subject
ŻYWNOŚĆ
(30)
Żywność
(23)
ODŻYWIANIE
(15)
GASTRONOMIA
(4)
Jakość żywności
(4)
Towaroznawstwo
(4)
Zdrowe żywienie
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Biochemia
(3)
HANDEL ZAGRANICZNY
(3)
KUCHARSTWO
(3)
Odżywianie
(3)
Technologia żywności
(3)
ZIEMIOPŁODY
(3)
Chemia
(2)
Chemia analityczna
(2)
DIETETYKA
(2)
SPORTOWCY
(2)
TABLICE i WZORY
(2)
Wartość odżywcza
(2)
ZNAKI TOWAROWE
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
Automatyzacja
(1)
BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTU
(1)
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
(1)
BIOCHEMIA
(1)
BUDŻETY RODZINNE
(1)
Białka
(1)
Białko spożywcze
(1)
Bromatologia
(1)
CEFTA
(1)
DANE STATYSTYCZNE
(1)
DIETETYCZNE ŚRODKI SPOŻYWCZE
(1)
Dietetyka
(1)
Drobnoustroje
(1)
DŁUGOWIECZNOŚĆ
(1)
FIRMA (nazwa)
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
GOSPODARSTWO ROLNE
(1)
Gastronomia
(1)
Jakość produktu
(1)
Margaryna
(1)
Marketing
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mąka
(1)
Napoje
(1)
Oleje roślinne
(1)
Organoleptyka
(1)
Owoce
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Pieczywo
(1)
Pomidory
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Produkt regionalny
(1)
Produkty ekologiczne
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przepisy o żywności
(1)
ROLNICTWO
(1)
Rośliny
(1)
Rośliny jadalne
(1)
SPORT
(1)
SPOŻYCIE
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Sprzedawcy i sprzedawczynie
(1)
Sterowanie
(1)
Suplementy diety
(1)
Surowce roślinne
(1)
Surowce zwierzęce
(1)
TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI
(1)
TRENING SPORTOWY
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
Technologia
(1)
Turystyka
(1)
Warzywa
(1)
Wino
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(1)
Zboże
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
ŻYWNOŚC
(1)
Żelatyna
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Żywność wygodna
(1)
Subject: time
2001-
(3)
1989-
(2)
Subject: place
Polska
(2)
Francja
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(9)
Podręczniki akademickie
(7)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(4)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(4)
PORADNIKI
(3)
Opracowanie
(2)
PODRĘCZNIKI
(2)
Tablice i wzory
(2)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Podręczniki [Typ publikacji]
(1)
WYDAWNICTWA POPULARNE
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(18)
Rolnictwo i leśnictwo
(10)
Chemia
(9)
Biologia
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
93 results Filter
Book
In basket
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2016. - 415 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia, netografia strony 310-328.
Globalizacja ukształtowała nowe struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Konsekwencją tego stanu rzeczy są zarówno zjawiska i tendencje pozytywne, jak i groźne procesy negatywne. Do takich należy przede wszystkim wzmożone zjawisko oszustw żywnościowych i w efekcie utrata bezpieczeństwa żywności. Ma to swój wymiar zdrowotny, związany z walorami odżywczymi żywności i ich utratą w wyniku skażenia oraz ekonomiczny, polegający na pozyskaniu nieekwiwalentnej w stosunku do kosztów nabycia wartości użytkowej w następstwie zakupu żywności zafałszowanej. W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17291 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17531 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17530 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 77.
Bezpieczeństwo żywności jest z pewnością tym aspektem jej jakości, który jest najważniejszy dla konsumentów. Żywność niespełniająca warunków bezpieczeństwa może być źródłem wielu problemów zdrowotnych. Według WHO środki spożywcze, zawierające chorobotwórcze bakterie, wirusy, pasożyty lub substancje chemiczne, mogą powodować około 200 różnych chorób, od biegunek do nowotworów, a same biegunki - jak się szacuje - są w ostatnich latach powodem śmierci około 2 milionów osób rocznie. W szeroko rozumianym sektorze żywnościowym podejmowano różne środki w celu ograniczenia niekorzystnych skutków zagrożeń zdrowotnych. Przez wiele lat głównym sposobem osiągania tego ograniczenia była kontrola wyrobu przekazywanego kolejnym ogniwom łańcucha żywnościowego, a przede wszystkim konsumentowi. To podejście okazało się jednak niewystarczające, mało efektywne i zrodziło potrzebę takiego sposobu produkcji i jego nadzorowania, aby nie dopuszczać do powstawania żywności niebezpiecznej, co oznaczało opracowanie systemu zapewniającego wytwarzanie żywności bezpiecznej. Pojawiły się więc systemowe podejścia znane obecnie powszechnie pod akronimami GMP, GHP, HACCP, ISO 22000 i inne.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 16475 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 16474 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Technologia żywności i żywienia człowieka. Nr 1 / red. Izabela Wojewoda. - Sulechów, 2007. - 133 s. : tab., wykr. ; 24 cm.
(Prace Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie ISSN 1895-3999)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.5375 [Magazyn 1] (1 egz.)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - higiena (hasło przedmiotowe)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - technologia (hasło przedmiotowe)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - marketing (hasło przedmiotowe)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - biochemia (hasło przedmiotowe)
Authority data
TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI (hasło przedmiotowe)
(termin podrzędny) zob. też hasło szersze TOKSYKOLOGIA (hasło przedmiotowe)
zob. też ZATRUCIA POKARMOWE (hasło przedmiotowe) ; ŻYWNOŚĆ - higiena (hasło przedmiotowe)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - jakość (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
Food, economics and health / Alok Bhargava. - Oxford : Oxford University Press, 2008. - XI, 221 s. : il. ; 25 cm.
Bibliogr. s. 188-203. Indeks.
Drawing on the author's extensive and varied research, this book provides readers with a firm grounding in the concepts and issues across several disciplines including economics, nutrition, psychology and public health in the hope of improving the design of food policies in the developed and developing world. Using longitudinal (panel) data from India, Bangladesh, Kenya, the Philippines, Vietnam, and Pakistan and extending the analytical framework used in economics and biomedical sciences to include multi-disciplinary analyses, Alok Bhargava shows how rigorous and thoughtful econometric and statistical analysis can improve our understanding of the relationships between a number of socioeconomic, nutritional, and behavioural variables on a number of issues like cognitive development in children and labour productivity in the developing world. These unique insights combined with a multi-disciplinary approach forge the way for a more refined and effective approach to food policy formation going forward. A chapter on the growing obesity epidemic is also included, highlighting the new set of problems facing not only developed but developing countries. The book also includes a glossary of technical terms to assist readers coming from a variety of disciplines.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. 14039 [Magazyn 2] (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności ; 10)
Bibliogr. s. 131-134.
Głównym celem książki jest przybliżenie Czytelnikowi pojęcia racjonalnego żywienia, tego jak osiągnięcia biologii, chemii i innych nauk przyrodniczych implementowane są do nauki o żywieniu i jak ta nauka stara się kreować w społeczeństwie zdrowy model spożycia żywności. Kluczową pozycję w tym względzie zajmują normy żywieniowe, w których zawiera się współczesna i najbardziej wiarygodna wiedza o potrzebach pokarmowych człowieka i profilaktyce zdrowotnej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11840 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13014 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Wykaz norm przy ćwiczeniach.
Towaroznawstwo produktów spożywczych zajmuje się badaniem jakości żywności. Bada te cechy i właściwości produktów spożywczych, które decydują bezpośrednio lub pośrednio o przydatności poszczególnych towarów w żywieniu człowieka, a także o ich przydatności wcześniej w przetwórstwie i dystrybucji. Przedmiotem skryptu jest ocena jakości wybranych grup produktów spożywczych, które bądź nie były szerzej opisane w innych opracowaniach na temat oceny towaroznawczej produktów spożywczych, bądź są przeprowadzane w ramach przedmiotów obejmujących przetwórstwo żywności.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17206 [Magazyn 1], P.17205 [Magazyn 1] (2 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17188 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17187 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy większości rozdziałów. Indeks.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17281 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. 17535 XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17534 XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17282 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. 17537 XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17536 XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - jakość - zarządzanie (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna / redakcja naukowa Franciszek Świderski. - Wydanie 3 uaktualnione -1 dodruk (PWN). - Warszawa : Wydawnictwa Naukowe PWN, 2018. - 389, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Książka jest poświęcona technologii coraz powszechniej stosowanej żywności wygodnej oraz żywności funkcjonalnej, która umożliwia szybkie przygotowanie potraw bądź uszlachetnienie potraw gotowych. Po wprowadzeniu w podstawy teoretyczne technologii, opisano substancje dodatkowe stosowane w produkcji żywności wygodnej, metody jej wzbogacania i stosowane zamienniki. Obszerną część poświęcono charakterystyce półproduktów i potraw gotowych, a w części końcowej omówiono aspekty prawne tej dziedziny produkcji z uwzględnieniem rozporządzeń Unii Europejskiej. Książka jest przeznaczona dla studentów akademii rolniczych, specjalizujących się w żywieniu człowieka, pracowników zakładów przetwórstwa żywności oraz uczniów szkół gastronomicznych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17296 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. 17654 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17653 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
System prawa żywnościowego / Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 lutego 2017 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 573 strony : ilustracje ; 25 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 551-567.
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żywnościowym, w szczególności w zakresie higieny żywności, jej urzędowej kontroli, znakowania, reklamy i prezentacji. Obejmuje również problematykę analizy ryzyka (ocena, zarządzanie, informowanie) oraz systemów jakości żywności prawa publicznego (żywność ekologiczna, żywność genetycznie zmodyfikowana, żywność regionalna i tradycyjna, żywność wyróżniana znakiem władzy publicznej) i prywatnego. Omawia ponadto szczególne zagadnienia suplementów diety oraz praw człowieka w prawie żywnościowym, będących wyznacznikiem konstytucyjnej i międzynarodowej ochrony udzielanej prawu do odpowiedniej żywności.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 18700 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Toksykologia żywności : bez tajemnic / Stefan Ball. - Warszawa : "Medyk", 1998. - 144 s. : rys., tab. ; 21 cm.
Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.2329 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Authority data
ŻYWNOŚĆ - a choroby cywilizacyjne (hasło przedmiotowe)
Authority data
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again