Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(3)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Autor
Hryniewiecka Ewa (internista)
(1)
Pandiani Massimo (1951- )
(1)
Woźniak Tomasz (nauki o zdrowiu)
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Licea
(1)
Szkoły średnie
(1)
Technikum
(1)
Temat
Żywność prozdrowotna
(3)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Żywność wygodna
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Słowo kluczowe
zdrowie
(2)
nutraceutyki
(1)
produkty spożywcze
(1)
żywienie
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Forma i typ
Dziedzina i ujęcie
Słowo kluczowe: nutraceutyki zdrowie
Bibliografia na stronach 305-326.
W książce "Nutraceutyki - czym są i jak je bezpiecznie przyjmować" znajdziemy opis, czym są nutraceutyki, jakie są ich rodzaje i jakie korzyści dla zdrowia może przynieść ich regularne stosowanie. Książka zawiera także informacje na temat przeciwwskazań i skutków ubocznych oraz rady dotyczące bezpiecznego stosowania nutraceutyków. Jest to świetny sposób, aby zadbać o swoje zdrowie i profilaktykę chorób cywilizacyjnych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22044.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22043.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna / redakcja naukowa Franciszek Świderski. - Wydanie 3 uaktualnione -1 dodruk (PWN). - Warszawa : Wydawnictwa Naukowe PWN, 2018. - 389, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Książka jest poświęcona technologii coraz powszechniej stosowanej żywności wygodnej oraz żywności funkcjonalnej, która umożliwia szybkie przygotowanie potraw bądź uszlachetnienie potraw gotowych. Po wprowadzeniu w podstawy teoretyczne technologii, opisano substancje dodatkowe stosowane w produkcji żywności wygodnej, metody jej wzbogacania i stosowane zamienniki. Obszerną część poświęcono charakterystyce półproduktów i potraw gotowych, a w części końcowej omówiono aspekty prawne tej dziedziny produkcji z uwzględnieniem rozporządzeń Unii Europejskiej. Książka jest przeznaczona dla studentów akademii rolniczych, specjalizujących się w żywieniu człowieka, pracowników zakładów przetwórstwa żywności oraz uczniów szkół gastronomicznych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17296 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17654.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17653.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare.
Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”. Z Podsumowania
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22014.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22013.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej