Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Litwiniuk Przemysław
(1)
Wojciechowski Paweł (prawo)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Prawnicy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Jakość żywności
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Przepisy o żywności
(1)
ROLNICTWO
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Słowo kluczowe
Unia Europejska
(1)
bezpieczeństwo żywności
(1)
gospodarka żywnościowa
(1)
kwestia agrarna
(1)
nieruchomość rolna
(1)
prawo żywnościowe
(1)
przedsiębiorca rolny
(1)
reforma agrarna
(1)
rolnictwo
(1)
ustrój rolny
(1)
żywność
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Szereg różnych artykułów poświęconych nie tylko prawu rolnemu i ochrony środowiska, ale także problemom pozostającym na styku regulacji obrotu nieruchomościami rolnymi i Konstytucji RP, a także zagadnieniom ekonomicznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17174 [Magazyn 1], P.17173 [Magazyn 1], P.17172 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16853.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16852.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
System prawa żywnościowego / Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 lutego 2017 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 573 strony : ilustracje ; 25 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 551-567.
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żywnościowym, w szczególności w zakresie higieny żywności, jej urzędowej kontroli, znakowania, reklamy i prezentacji. Obejmuje również problematykę analizy ryzyka (ocena, zarządzanie, informowanie) oraz systemów jakości żywności prawa publicznego (żywność ekologiczna, żywność genetycznie zmodyfikowana, żywność regionalna i tradycyjna, żywność wyróżniana znakiem władzy publicznej) i prywatnego. Omawia ponadto szczególne zagadnienia suplementów diety oraz praw człowieka w prawie żywnościowym, będących wyznacznikiem konstytucyjnej i międzynarodowej ochrony udzielanej prawu do odpowiedniej żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18700.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej