Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(236)
IBUK Libra
(6)
Forma i typ
Książki
(233)
Publikacje naukowe
(27)
Publikacje dydaktyczne
(12)
Publikacje fachowe
(9)
E-booki
(6)
Rejestracje audio i wideo
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(198)
dostępne
(180)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(85)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(97)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(199)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
(1)
Autor
Czapiński Janusz (1951- )
(6)
Panek Tomasz (1953- )
(6)
Hamrol Adam (1952- )
(5)
Bergier Józef (1952- )
(4)
Kachniewska Magdalena
(4)
Olchowik Grażyna
(4)
Opolski Krzysztof
(4)
Rostowska Teresa (1947- )
(4)
Szczepańska Katarzyna
(4)
Daniluk Jadwiga
(3)
Turowski Krzysztof (medycyna)
(3)
Wiktor Henryk
(3)
Witakowski Piotr (1942- )
(3)
Aczynovicz Teresa
(2)
Bidzan Leszek
(2)
Bombol Małgorzata
(2)
Borys Tadeusz (1945- )
(2)
Bugdol Marek
(2)
Ciekanowski Zbigniew
(2)
Daszykowska Jadwiga
(2)
Dybińska Ewa (1951- )
(2)
Jabłońska Katarzyna (filolog)
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Kaczkowski Jan (1977-2016)
(2)
Kowalczyk Jerzy (1932- )
(2)
Kowalski Wiesław
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Kurlej Wiesław
(2)
Lisiński Marek
(2)
Maciąg Justyna
(2)
Mantura Władysław (1947- )
(2)
Markocka-Mączka Krystyna (1948- )
(2)
Modzelewski Piotr
(2)
Nowak-Starz Grażyna
(2)
Raczkowski Adam
(2)
Rogala Piotr
(2)
Setkowicz Malwina
(2)
Sikora Tadeusz (1950- )
(2)
Stencel Marcin
(2)
Tatarczuk Józef (1941- )
(2)
Tomczyszyn Dorota (1971- )
(2)
Turowski Krzysztof
(2)
Tuszyńska-Bogucka Violetta
(2)
Wawak Sławomir
(2)
Wolicki Marian (1941-2017)
(2)
Łukasiewicz Jacek
(2)
Baczyński Jerzy (1950- )
(1)
Bakalár Peter
(1)
Banaszyk Piotr
(1)
Baranowska Anna
(1)
Bartoszczuk Paweł
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Batorski Dominik
(1)
Belzyt Joanna (1977- )
(1)
Bera Ryszard
(1)
Berbeka Jadwiga
(1)
Bergier Józef
(1)
Beskid Lidia
(1)
Białas Marcin (pedagog)
(1)
Bilińska-Reformat Katarzyna
(1)
Bishop George D
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Bogucki Jacek
(1)
Borusiak Barbara
(1)
Britková Mirianna
(1)
Bronowicka-Mielniczuk Urszula
(1)
Brzozowski Tomasz
(1)
Buková Alena
(1)
Buswell John
(1)
Błachnio Aleksandra (1977- )
(1)
Chmielewska Barbara
(1)
Chochół Andrzej (1954- )
(1)
Ciesielska-Maciągowska Dorota
(1)
Clutterbuck David (1947- )
(1)
Cyganek Katarzyna
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czerska Małgorzata
(1)
Czyżewski Bazyli
(1)
Dahlgaard Jens J
(1)
Detyna Beata
(1)
Detyna Jerzy
(1)
Dietl Jerzy (1927- )
(1)
Dobski Paweł
(1)
Donne Keith
(1)
Duchniewicz Stanisław
(1)
Duda Henryk (1961- )
(1)
Dudak Anna
(1)
Durkalec Agnieszka Sokołowska-
(1)
Dykowska Grażyna
(1)
Dyrda Mirosław Jan (1945- )
(1)
Dziechciaż Małgorzata
(1)
Dąbrowski Zbigniew
(1)
Długosz Piotr
(1)
Elst Gilles Ver
(1)
Frydrysiak Adrianna
(1)
Frőmel Karel
(1)
Gajda Lesław
(1)
Gawor Agnieszka (1972- )
(1)
Goranczewski Bolesław (1965- )
(1)
Gołembski Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(21)
2010 - 2019
(125)
2000 - 2009
(90)
1990 - 1999
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(40)
Kraj wydania
Polska
(239)
Illinois (USA)
(1)
Massachusetts (USA)
(1)
Nowy Jork (stan) (USA)
(1)
Język
polski
(225)
angielski
(17)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(11)
Menedżerowie
(3)
Pracownicy naukowi
(2)
Adwokaci
(1)
Architekci
(1)
Geriatrzy
(1)
Kobieta
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Pracownicy służby zdrowia
(1)
Prawnicy
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Radcy prawni
(1)
Studenci
(1)
Urzędnicy
(1)
Temat
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(70)
JAKOŚĆ ŻYCIA
(58)
HIGIENA
(23)
Jakość życia
(23)
SŁUŻBA ZDROWIA
(16)
ZDROWIE PUBLICZNE
(15)
JAKOŚĆ PRODUKTU
(13)
NIEPEŁNOSPRAWNI
(13)
CHOROBY
(12)
Zarządzanie jakością
(12)
PROMOCJA ZDROWIA
(11)
CHORZY
(9)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(9)
USŁUGI
(9)
TURYSTYKA
(8)
GOSPODARSTWO DOMOWE
(7)
Jakość usług
(7)
KULTURA FIZYCZNA
(7)
RODZINA
(7)
KADRY
(6)
Jakość żywności
(5)
LUDZIE STARZY
(5)
SZKOLNICTWO WYŻSZE
(5)
BIBLIOTEKARSTWO
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(4)
CHORZY w RODZINIE
(4)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(4)
MŁODZIEŻ
(4)
Osoby w wieku starszym
(4)
SPOŻYCIE
(4)
Starość
(4)
ZARZĄDZANIE
(4)
BUDOWNICTWO
(3)
CERTYFIKACJA ZGODNOŚCI
(3)
COVID-19
(3)
Chorzy
(3)
DZIECKO
(3)
EFEKTYWNOŚĆ EKONOMICZNA
(3)
INFORMACJA NAUKOWA
(3)
Jakość produktu
(3)
KONSUMENCI (ekon.)
(3)
MAŁŻEŃSTWO
(3)
NIEPEŁNOSPRAWNI UMYSŁOWO
(3)
NIERÓWNOŚCI SPOŁECZNE
(3)
POSTAWY
(3)
PRACA
(3)
Turystyka
(3)
WSPARCIE SPOŁECZNE
(3)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ (TQM)
(3)
Zdrowie publiczne
(3)
Żywność
(3)
ADMINISTRACJA
(2)
AUDYT WEWNĘTRZNY
(2)
BHP
(2)
BIBLIOTEKI AKADEMICKIE
(2)
Badania marketingowe
(2)
Ból przewlekły
(2)
CHOROBY CYWILIZACYJNE
(2)
CZAS WOLNY od PRACY
(2)
Chorzy na nowotwory
(2)
Chorzy w stanach terminalnych
(2)
Cierpienie
(2)
DZIECKO NIEPEŁNOSPRAWNE UMYSŁOWO
(2)
Duchowieństwo katolickie
(2)
Duchowość katolicka
(2)
Duszpasterstwo hospicyjne
(2)
EDUKACJA ZDROWOTNA
(2)
EKOROZWÓJ
(2)
Edukacja prozdrowotna
(2)
GOSPODARKA
(2)
Godność ludzka
(2)
Kaczkowski, Jan (1977-2016)
(2)
Kształcenie
(2)
LECZENIE
(2)
Mentoring
(2)
Miasta
(2)
NAUCZYCIELE
(2)
NORMY ISO 9001
(2)
ODŻYWIANIE
(2)
OJCOSTWO
(2)
PLANOWANIE STRATEGICZNE
(2)
POLSKA
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWA MAŁE i ŚREDNIE
(2)
Pielęgniarstwo
(2)
Starzenie się
(2)
Służba zdrowia
(2)
Transport pasażerski
(2)
WYCHOWANIE
(2)
WYCHOWANIE w RODZINIE
(2)
ZARZĄDZANIE STRATEGICZNE
(2)
ZMIANA SPOŁECZNA
(2)
Zarządzanie kryzysowe
(2)
ŻYWNOŚĆ
(2)
ADAPTACJA SPOŁECZNA
(1)
AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA
(1)
ANTROPOLOGIA SPOŁECZNA
(1)
ASPIRACJE
(1)
Akceptacja choroby
(1)
Aktywizacja społeczna
(1)
Aktywizacja zawodowa
(1)
Temat: czas
2001-0
(22)
2001-
(21)
1989-
(13)
1901-2000
(3)
1989-2000
(2)
1801-1900
(1)
1945-
(1)
1945-1989
(1)
Temat: miejsce
Polska
(7)
POLSKA
(3)
BIAŁA PODLASKA (woj. lubelskie ; okręg)
(1)
EUROPA
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
LUBLIN (woj. lubelskie)
(1)
POLSKA WSCHODNIA
(1)
WARSZAWA
(1)
ŁÓDŹ (woj. łódzkie)
(1)
Gatunek
Opracowanie
(13)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(11)
Materiały pomocnicze
(8)
Monografia
(8)
Praca zbiorowa
(8)
PODRĘCZNIKI
(6)
Podręcznik
(6)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(5)
DANE STATYSTYCZNE
(3)
DOKUMENTY ELEKTRONICZNE
(2)
Wywiad rzeka
(2)
Czasopisma społeczno-kulturalne polskie
(1)
MATERIAŁY POMOCNICZE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Narracje osobiste [Typ Publikacji]
(1)
PORADNIKI
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradnik
(1)
Raport z badań
(1)
Rozprawa doktorska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Zarządzanie i marketing
(16)
Medycyna i zdrowie
(15)
Socjologia i społeczeństwo
(9)
Edukacja i pedagogika
(6)
Psychologia
(6)
Kultura fizyczna i sport
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Religia i duchowość
(2)
Transport i logistyka
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Językoznawstwo
(1)
Matematyka
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
Słowo kluczowe
zarządzanie jakością
(63)
jakość życia
(47)
TQM
(20)
jakość
(14)
dobrostan
(12)
zdrowie
(11)
choroba
(10)
ISO 9000
(9)
rodzina
(9)
styl życia
(9)
służba zdrowia
(9)
zdrowie publiczne
(9)
aktywność fizyczna
(8)
przedsiębiorstwo
(8)
higiena
(7)
jakość produktu
(7)
padaczka
(7)
udar mózgu
(7)
jakość usług
(6)
kompleksowe zarządzanie przez jakość (TQM)
(6)
niepełnosprawność
(6)
normy ISO 9000
(6)
zarządzanie
(6)
żywność
(6)
benchmarking
(5)
czas wolny
(5)
jakość kształcenia
(5)
konsument
(5)
kultura fizyczna
(5)
kultura organizacyjna
(5)
organizacja
(5)
rehabilitacja
(5)
szkolnictwo wyższe
(5)
turystyka
(5)
usługi medyczne
(5)
usługi turystyczne
(5)
zarządzanie zasobami ludzkimi
(5)
ISO 9001
(4)
depresja
(4)
dzieci
(4)
edukacja
(4)
edukacja zdrowotna
(4)
gospodarstwo domowe
(4)
leczenie stomatologiczne
(4)
ludzie starzy
(4)
marketing
(4)
menopauza
(4)
młodzież
(4)
niepełnosprawni
(4)
nowotwór
(4)
otyłość
(4)
produkt
(4)
przywództwo
(4)
psychologia
(4)
reengineering
(4)
samoocena
(4)
starość
(4)
uszkodzenie mózgu
(4)
wykluczenie społeczne
(4)
administracja publiczna
(3)
aktywność ruchowa
(3)
anoreksja
(3)
bezpieczeństwo żywności
(3)
budownictwo
(3)
cukrzyca
(3)
dorośli
(3)
klient
(3)
kobiety
(3)
małżeństwo
(3)
motywacja
(3)
mózgowe porażenie dziecięce
(3)
niepełnosprawni intelektualnie
(3)
outsourcing
(3)
palenie tytoniu
(3)
poród
(3)
promocja zdrowia
(3)
retinopatia wcześniaków
(3)
rodzicielstwo
(3)
rynek pracy
(3)
samorząd terytorialny
(3)
schizofrenia
(3)
sport
(3)
sprawność fizyczna
(3)
starzenie się
(3)
stres
(3)
stwardnienie rozsiane
(3)
transport
(3)
zachowania zdrowotne
(3)
życie seksualne
(3)
ISO 14000
(2)
ISO 14001
(2)
Internet
(2)
Lean Management
(2)
Polska
(2)
QFD
(2)
akredytacja
(2)
alkoholizm
(2)
antykoncepcja
(2)
astma
(2)
audyt wewnętrzny
(2)
242 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Zarządzanie i inżynieria jakości / Adam Hamrol. - Dodruk poprawiony. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2020. - 538 stron : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Nowy i kompleksowy podręcznik akademicki na temat zarządzania jakością na polskim rynku. Został on przygotowany na podstawie cieszącej się od ponad 10 lat niesłabnącym zainteresowaniem książki „Zarządzanie jakością z przykładami”. W związku z tym, że w zarządzaniu jakością coraz więcej uwagi przywiązuje się do działań operacyjnych, dotyczących procesów podstawowych, a zatem wchodzących w obszar inżynierii jakości, w nowym podręczniku mocno uwypuklona została problematyka inżynierii jakości. Od ostatniego wydania poprzedniego podręcznika radykalnej nowelizacji została poddana również norma ISO 9001, której opis i zasady stosowania stanowią ważną część nowej publikacji. Poza wiadomościami podstawowymi, dotyczącymi projektowania, utrzymywania i doskonalenia systemów zarządzania jakością, autor przedstawia również takie problemy, jak: ocena jakości, koncepcje, metody i narzędzia wspomagające zarządzanie jakością, zastosowanie statystyki w podejmowaniu decyzji dotyczących zarządzania jakością, koszty jakości. Ogromną wartość publikacji stanowią nowe rysunki, tabele, przykłady i zadania. Książka kierowana do studentów kierunków studiów technicznych, ekonomicznych i o zarządzaniu. Jest ona również znakomitym poradnikiem dla praktyków. Czytelnicy z pewnością docenią w książce to, że w przystępny sposób, poprzez ilustrowanie rozważań teoretycznych przykładami z praktyki, autor opisuje systemy, zasady, metody i narzędzia inżynierii jakości oraz zarządzania jakością. Daje wskazówki jak rozwiązywać problemy przy ich wprowadzaniu i stosowaniu. [nota wydawcy].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18358.IX.7 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20859.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20858.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Badania marketingowe : nowe metody badań i zastosowania / redakcja naukowa Róża Milic-Czerniak. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Difin, 2019. - 226 stron : ilustracje ; 23 cm.
Bibliografia przy pracach.
Podstawową przesłanką prezentowanej monografii jest przedstawienie głównych etapów oraz tendencji rozwoju w prawie 100-letniej historii badań marketingowych, ze szczególnym uwzględnieniem ostatniego dziesięciolecia, kiedy to pojawiła się era wielkich zbiorów danych, a następnie era produktów i usług, bazujących na tych danych. Autorzy każdego z rozdziałów koncentrują się na przedstawieniu najnowszych, czy to źródeł informacji czy też metod i techniki pozyskiwania danych, jak również nowych obszarów badawczych. W każdym z nich omawiane są nie tylko nowe możliwości badawcze na licznych przykładach, ale również sposób interpretacji uzyskanych wyników i kierunki ich wykorzystywania w procesie podejmowania decyzji przez decydentów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17567 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 18707.IX.16.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18706.IX.16.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach.
The authors of the present study, out of concern for our good health condition bring up a question of lea sure timeand within its framework sport activities at all ages of our lives and the role of curative tourism. Presented studies indicate that not only in our everyday life but also in contemporary competitive sports constant care about our health is the main indicator which is in force from the early years until the autumn of our lives.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17736.XIX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
W oddanej właśnie do rąk Czytelników książce zespół autorów prezentuje podstawowe metody i instrumenty controllingu jakości. Zarządzanie jakością, a zwłaszcza controlling jakości należy obecnie do strategicznych zadań każdego przedsiębiorstwa, organizacji gospodarczej czy instytucji. Narzędzia controllingu jakości są coraz szerzej wykorzystywane w procesach planowania działalności, projektowania produktów, organizacji i koordynacji procesów zarządczych oraz kontroli, oceny i regulacji zadań oraz celów przedsiębiorstwa. Prezentowany podręcznik w zamyśle jego autorów ma ułatwić słuchaczom studiów ekonomicznych i zarządzania samodzielne przyswajanie zagadnień dotyczących zarządzania jakością produkcji i produktu, ze szczególnym uwzględnieniem wykorzystania metod i instrumentów controllingu jakości
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7682.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8683.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, akty prawne przy rozdziałach.
Podręcznik zawiera wybrane zagadnienia z bromatologii, czyli nauki o żywności (w języku greckim:: broma – żywność, pożywienie, logos – nauka), jej jakości odżywczej i zdrowotnej. Przedstawiono w nim najważniejsze metody ilościowe i jakościowe, stosowane w analizie żywności do oznaczania zawartości składników odżywczych i zanieczyszczeń, a także do oceny sposobu żywienia człowieka. Podręcznik zawiera także zasady prawidłowego żywienia, zagadnienia związane z interakcją leków z pożywieniem oraz elementy analizy sensorycznej żywności. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku farmacja i dietetyka, a także innych, związanych z analizą żywności. Wiedza na temat zależności:: żywienie–zdrowie, a także:: żywienie–leki–zdrowie daje możliwość wykorzystania jej w opiece farmaceutycznej i profilaktyce zdrowotnej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17289 [Magazyn 1], P.17290 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17612.XVIII.10 [Wypożyczalnia B], 17611.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17610.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16932.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki i Skrypty / Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jana Amosa Komeńskiego w Lesznie / red. Heliodor Muszyński ; nr 4)
Bibliogr. s. 156-157.
Niniejsze opracowanie stanowi syntetyczne ujęcie problematyki projektowania i zastosowania jej przy wdrożeniu systemów zarządzania jakością. Równolegle z przekazaną tu wiedzą teoretyczną wyodrębniono materiał służący praktycznemu "podejściu" do projektowania. Skrypt przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów kierunku eksploatacja i diagnostyka maszyn studiów stacjonarnych i niestacjonarnych, którzy w programach nauczania mają przedmiot inżynieria jakości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7440.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 127.)
Bibliogr. s. 113-127.
Publikacja daje obszerne odpowiedzi na pytania kluczowe dotyczące metodologii badawczej współczesnego bibliotekarstwa akademickiego : jakie wskaźniki funkcjonalności naszej pracy są najważniejsze w budowie standartów dla bibliotek? oraz: jaki jest następnie sens wdrażania i stosowania tych standartów? Odpowiedzi na te pytania moga stać sie częścią długofalowej strategii naszego przetrwania w epoce wielkiej zmiany technologicznej i kulturowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 12577.I.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najbardziej ogólnie JAKOŚĆ to stopień stawianych wymagań. Mamy z nią do czynienia wszędzie wokół. jakość życia, produktu, usługi musimy jakoś ją wyrazić, ocenić by móc zdążyć do tej poprawy. W tej monografii rozpatruje się szczegółowo pięć podstawowych kamieni milowych rozwoju wiedzy o jakości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7771.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8775.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nieregularnie
2018, nr 2.
„Twoje miasto, twój wybór” to tytuł akcji publicystycznej tygodnika „Polityka” i jednocześnie tytuł dodatku specjalnego do tygodnika poświęcony stanowi polskiej samorządności i jakości życia w polskich miastach. Dodatek ukazał się przed tegorocznymi wyborami samorządowymi, które będą miały przełomowe znaczenie dla przyszłości miast. W publikacji analizujemy najważniejsze osiągnięcia miejskich społeczności, największe wyzwania i najciekawsze pomysły na poprawę jakości lokalnej demokracji. Nasza opowieść oparta jest na kilku flarach. Najważniejszych, to ranking jakości życia w polskich miastach przygotowany wspólnie z badaczami z Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Towarzyszą mu dwa kolejne rankingi: poziomu aktywności obywatelskiej i jakości polityki kulturalnej. W efekcie prezentujemy wielowymiarowy obraz polskiego samorządu i polskich miast adresowany zarówno do mieszkańców metropolii, jak i mniejszych ośrodków. Każdy odnajdzie tam informacje bliskie swoim doświadczeniom. Akcji „Twoje miasto”.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17866.VI.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pierwsza i jedyna na polskim rynku wydawniczym publikacja, w której autorzy przekazują aktualną wiedzę na temat procesów inwolucyjnych i przedstawiają starość jako naturalny tok życia, który częściowo można zmienić tak, aby okres ten stał się pogodny, radosny i pełen nowych doświadczeń. W początkowych rozdziałach opisane są wybrane ogólnoustrojowe zjawiska związane ze starzeniem się organizmu, a w następnych – zmiany związane z wiekiem w poszczególnych narządach i układach. Omówiono m.in. narząd wzroku, narządy laryngologiczne, tkanki miękkie, kości, mięśnie szkieletowe, układ sercowo-naczyniowy, płuca, nerki, układ moczowo-płciowy, seksualność osób starszych, wybrane aspekty żywienia ludzi w podeszłym wieku. Jest także rozdział poświęcony aktywności ruchowej i znaczeniu ćwiczeń fizycznych w grupie osób w wieku starszym, który zawiera opis ćwiczeń wraz z ilustracjami. Książka napisana przez wybitnych specjalistów: lekarzy, biologów, fizjologów i fizjoterapeutów nie tylko dla osób mających szansę dożyć w dobrym zdrowiu sędziwego wieku, ale także dla obecnych i przyszłych studentów medycyny, biologii, fizjoterapii, wychowania fizycznego. Skorzystają z niej również praktykujący lekarze i fizjoterapeuci oraz wszyscy, którzy w swojej pracy zawodowej bądź w relacjach rodzinnych zamierzają pomagać ludziom starszym w ich drodze do osiągnięcia jak najwyższej jakości życia w schyłkowym okresie. Może być też przydatna dla pracowników opieki społecznej i władz administracji państwowej odpowiedzialnych za formułowanie polityki społecznej. Jest to więc publikacja dla wszystkich – dla różnych grup społecznych i wiekowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21003.XVIII.6 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21002.XVIII.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.176.XVIII.6 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.175.XVIII.6 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.177.XVIII.6 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski] (3 egz.)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.174.XVIII.6 [Czytelnia. Filia Radzyń Podlaski] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Celem pracy jest psychologiczna charakterystyka zachowań człowieka związanych z życiem rodzinnym i zawodowym oraz wskazanie na ile role i zadania realizowane w ramach tych obszarów życia człowieka mogą wpływać na satysfakcję z życia. Praca obejmuje siedem rozdziałów, w których przedstawione zostały następujące zagadnienia:: psychospołeczne aspekty jakości życia rozpatrywane w kontekście najnowszych ujęć teoretycznych; rodzina jako grupa i system wsparcia; psychologiczne aspekty komunikacji interpersonalnej; specyfika komunikacji małżeńskiej, rodzinnej i w środowisku pracy; role społeczne realizowane w okresie dorosłości; psychologiczne uwarunkowania zadowolenia z pracy z odniesieniem do życia małżeńskiego, rodzinnego i jakości życia. Na szczególne podkreślenie zasługuje ostatni rozdział książki poświęcony znaczeniu równoważenia się ról małżeńskich i rodzinnych z rolami zawodowymi. Opracowanie to jest oparte na bogatej literaturze przedmiotu z ostatnich lat.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7334.VI.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8291.VI.8 [Czytelnia B], 8292.VI.8 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie jakością usług / Wiesław Urban. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2018. - 165 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 161-165.
Pierwszy w Polsce podręcznik poświęcony w całości tematowi zarządzania jakością w sektorze usługowym. Książka zawiera innowacyjne i autorskie rozwiązania oraz objaśnienia i adaptacje najlepszych światowych koncepcji. Autor skupia się m.in. na modelu Kano objaśniającym, w jaki sposób różni się odbiór charakterystyk oferowanych usług. Wskazuje również możliwe zastosowanie zasad Lean w odniesieniu do specyfiki branży. Kluczowym elementem podręcznika jest autorska mapa jakości P/P – metoda umożliwiająca przede wszystkim diagnozę stanu usług w firmie. Sposób prezentacji wiedzy oraz wyczerpujące informacje na temat praktycznego zastosowania opisywanych technik sprawiają, że z książki mogą skorzystać zarówno studenci, jak i menedżerowie usługowi czy konsultanci zajmujący się wdrażaniem usprawnień w przedsiębiorstwach.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18359.IX.7 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20861.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20860.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.659 [Magazyn 2] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 221-234.
W książce w sposób całościowy przedstawiono tematykę jakości w usługach turystycznych i rekreacyjnych. Autorzy opisali szczegółowo: normy jakościowe, które możliwe są do zastosowania w organizacjach turystycznych i rekreacyjnych, wytyczne standardów branżowych, m.in. dotyczące hoteli i innych obiektów, zakwaterowania, bezpieczeństwa w obsłudze ruchu turystycznego, przewodników turystycznych itd., metody projektowania, pomiaru i standaryzacji jakości oraz wzbogacili je o najbardziej aktualne i nowatorskie, jak chociażby Design Thinking, czy propozycja sekwencji obsługi klienta z zastosowaniem autorskiej instrukcji postępowania. Większość opisywanych metod i narzędzi poparta została przykładami praktycznymi. Książka ma charakter uniwersalny, do wykorzystania przez studentów kierunków turystyka, rekreacja, zarządzanie oraz innych, jak również praktyków (personel zarządzający i wykonawczy, zajmujący się szeroko rozumianą obsługą ruchu turystycznego i rekreacją, a także właścicieli tych podmiotów).
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17585 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18807.XX.5 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18806.XX.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia strony 310-328.
Globalizacja ukształtowała nowe struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Konsekwencją tego stanu rzeczy są zarówno zjawiska i tendencje pozytywne, jak i groźne procesy negatywne. Do takich należy przede wszystkim wzmożone zjawisko oszustw żywnościowych i w efekcie utrata bezpieczeństwa żywności. Ma to swój wymiar zdrowotny, związany z walorami odżywczymi żywności i ich utratą w wyniku skażenia oraz ekonomiczny, polegający na pozyskaniu nieekwiwalentnej w stosunku do kosztów nabycia wartości użytkowej w następstwie zakupu żywności zafałszowanej. W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17291 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 17531.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17530.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka ta wyjaśnia dokładnie, co przedsiębiorstwo musi zrobić w poszczególnych działach, aby wdrożyć system jakości ISO 9000 oraz odnieść sukces w audycie certyfikacyjnym. Każde wymaganie- niezależnie od tego jak dwuznaczne lub kontrowersyjne- jest omówione. Znaleźć tu można setki rad i wskazówek, a także przykłady praktycznych rozwiązań. Znajdują się w niej także przykłady sytuacji auditowych, ilustrujących na co auditorzy patrzą, czego szukają, jakich technik auditowania używają oraz, jak się zachowują w specyficznych sytuacjach. Dzięki temu, że zostało wyraźnie sprecyzowane, co będzie, a co nie będzie zaakceptowane przez auditorów, książka ta staje się swego rodzaju modelem zgodności z ISO 9000.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3745 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2522.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Społeczeństwo - Gospodarka - Kultura ; 1)
Książka jest publikacją niezwykle cenną, potrzebną i w istotny sposób uzupełniająca wiedzę na temat różnych aspektów teorii i badań nad jakością życia. Przedstawia zagadnienia jakości życia w sposób ciekawy, kompetentny, wszechstronny i nowatorski. Dotyczy ważnych zagadnień tak od strony poznawczej, jak i praktycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7224.VI.3 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8145.VI.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Szybki rozwój międzynarodowych kontaktów i globalizacja zjawisk gospodarczych powodują, że w przyspieszonym tempie zacierają się różnice, a uwypuklają podobieństwa procesów ekonomicznych prowadząc do upowszechnienia pewnych standardów, które przekraczają granice państw, a nawet kontynentów. Standardami takimi stają się systemy zapewnienia jakości, o których traktuje niniejsza książka.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3744 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2521.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Proces TQM jest pewnym rozwinięciem polityki przedsiębiorstwa od koncentracji na zyskach i ilości do oparcia się na potrzebach i zadowoleniu klientów nie zapominając jednocześnie o ogólnych sprawach społecznych. Takie ukierunkowanie zapewni przedsiębiorstwu sukces oraz korzyści dla wsystkicch jego pracowników. TQM składa się z trzech istotnych elementów: koncentracji działalności przedsiębiorstwa na potrzebach klienta, kompleksowego stylu myślenia oraz współdziałania wszystkich pracowników przedsiębiorstwa.TQM jest to przede wszystkim rodzaj kultury przedsiębiorstwa, bazującej na umiejętności pracy zespołowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.685.IX.7 [Magazyn 1] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej