Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
dostępne
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Autor
Anderson Shannon W
(1)
Biczysko Władysław
(1)
Cascio Wayne F. (1946- )
(1)
Lanen William N
(1)
Maher Michael 1946-
(1)
Niewęgłowska Grażyna
(1)
Podsiadło Iwona
(1)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Nowy Jork (stan) (USA)
(1)
Język
polski
(3)
angielski
(1)
Odbiorca
Księgowi
(1)
Temat
KALKULACJA KOSZTÓW
(3)
GASTRONOMIA
(1)
GOSPODARSTWO ROLNE
(1)
HOTELARSTWO
(1)
KADRY
(1)
Kalkulacja kosztów
(1)
Księgowość
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
PORADNIKI
(1)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(1)
ROLNICTWO
(1)
TURYSTYKA
(1)
USŁUGI
(1)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Słowo kluczowe
cost accounting
(1)
kadry
(1)
kalkulacja kosztów
(1)
pracownik
(1)
zarządzanie zasobami ludzkimi
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Does not contain an access card. Fundamentals of Cost Accounting provides a direct, realistic, and efficient way to learn cost accounting, integrated with new technology learning tools. Fundamentals is short (approximately 700 pages) making it easy to cover in one semester. The authors have kept the text concise by focusing on the key concepts students need to master. The Decision opening vignettes and Business Application boxes show realistic applications of these concepts throughout. All chapters conclude with a Debrief that links the topics in the chapter to the decision problem faced by the manager in the opening vignette. Comprehensive end-of-chapter material provides students with all the practice they need to fully learn each concept. McGraw-Hill Connect Accounting a digital teaching and learning platform for homework completion and review that helps improve student performance over a variety of critical outcomes while aiding instructor grading and assessment efficiency. Housed within Connect, SmartBook is an adaptive study tool that helps identify specific topics and learning objectives individual students need to study. As students read, SmartBook assess comprehension and dynamically highlights where they need to focus more. The result is that students are more engaged with course content, can better prioritize their time, and come to class ready to participate. End-of-Chapter Material helps you apply the concepts in accounting and, in more comprehensive material,analyze the information to form business decisions. Assignable material includes exercises, problems and test bank material. Based on your instructor settings, you can receive instant feedback on your work either while working on an assignment or after the assignment is submitted for a grade.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18251.VIII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zarządzanie Zasobami Ludzkimi (HR))
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Wbrew powszechnemu przekonaniu wyniki działań dotyczących zasobów ludzkich można zmierzyć i określić ilościowo tak samo, jak czyni się to w wypadku każdej innej funkcji operacyjnej. Przedstawione w książce metody pomiaru łączą rachunkowość, finanse, zarządzanie i nauki behawioralne. Autor szczegółowo omawia: - związek kapitału intelektualnego z kalkulowaniem kosztów pracy, - przyczyny i pomiar kosztów fluktuacji oraz absencji pracowników, - metody szacowania kosztów i korzyści związanych z programami personalnymi, - rodzaje i sposoby oceny programów promocji zdrowia, -metody przeprowadzania analiz użyteczności, radzenia sobie z towarzyszącym im ryzykiem oraz sposoby maksymalizacji wpływu tych analiz na podejmowanie decyzji, - programy praca-życie (work-life programs), - związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy postawą pracownika, zadowoleniem klienta i zyskami przedsiębiorstwa. Przedstawione zagadnienia zilustrowane są licznymi przykładami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6324.IX.4.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Materiały Szkoleniowe / Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej ; 8)
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.231 [Magazyn 2] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 88-90.
Opracowanie może być pewnego rodzaju pomocą i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w dużej mierze dla studentów hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyków tych specjalności. Podręcznik zawiera w sobie tylko wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej działalności hotelarsko - gastronomicznej oraz dotyczące szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w nim liczne przykłady dotyczące kalkulacji cenowej świadczonych usług, należy traktować tylko jako rozwiązania modelowe, gdyż ceny związane ze świadczeniem tychże usług ulegają ciągłym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych usług jest bardzo zróżnicowany i uzależniony od wielu czynników zależnych. Wobec powyższego, każda osoba zajmująca się obecnie lub w przyszłości działalnością gospodarczą, zobligowana jest do zaznajomienia się z tym zagadnieniem. Winna potrafić samodzielnie skalkulować cenę danej usługi, w tym także dowolnej usługi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4032.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4488.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej