Form of Work
Książki
(42)
Status
available
(35)
only on-site
(35)
unavailable
(4)
Branch
Magazyny
(20)
Wypożyczalnie
(19)
Czytelnie
(35)
Author
Gawęcki Jan (1944- )
(5)
Ciborowska Helena (1944- )
(3)
Gajewska Danuta
(3)
Hasik Jan M. (1922-2001)
(3)
Jarosz Mirosław
(3)
Kunachowicz Hanna
(3)
Ciborowski Artur
(2)
Hryniewiecki Lech (1929- )
(2)
Iwanow Krystyna
(2)
Krawczyński Marian (1934- )
(2)
Magiera Leszek
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Nadolna Irena
(2)
Przygoda Beata
(2)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(2)
Walaszek Robert
(2)
Zając Adam
(2)
Baum Karin
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Biernat Jadwiga (1944- )
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Buczak Agnieszka
(1)
Chmielewska Barbara
(1)
Cichocka Aleksandra
(1)
Ciok Janusz
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Felińczak Anna
(1)
Fenczyn Jan
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gertig Henryk (1924- )
(1)
Grimm Peter
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Januszewicz Paweł
(1)
Jeżewska-Zychowicz Marzena
(1)
Kasperczyk Tadeusz (1948- )
(1)
Mazur Artur
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Nocuń Tomasz
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Nowitzki-Grimm Susanne
(1)
Ozimek Irena
(1)
Peckenpaugh Nancy J
(1)
Pitchford Paul
(1)
Poprzęcki Stanisław
(1)
Popławska Helena
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(1)
Rudnicka Anna
(1)
Skrodzka Zdzisława
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Socha Piotr
(1)
Spisacka Stanisława (1951- )
(1)
Szewczyński Jerzy
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Szponar Lucjan
(1)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(1)
Waigand-Brauner Melanie
(1)
Waśkiewicz Zbigniew
(1)
Zagroba Iwana
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Year
2010 - 2019
(17)
2000 - 2009
(21)
1990 - 1999
(4)
Country
Poland
(42)
Language
Polish
(42)
Subject
ODŻYWIANIE
(41)
ŻYWNOŚĆ
(13)
DIETETYKA
(6)
OTYŁOŚĆ
(4)
DZIECKO
(3)
DIETETYCZNE ŚRODKI SPOŻYWCZE
(2)
FIZYKOTERAPIA
(2)
MASAŻ SPORTOWY
(2)
PODRĘCZNIKI
(2)
SPORTOWCY
(2)
TABLICE i WZORY
(2)
URAZY
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
BUDŻETY RODZINNE
(1)
CIĄŻA
(1)
DANE STATYSTYCZNE
(1)
DZIECKO WIEJSKIE
(1)
Dietetyka
(1)
DŁUGOWIECZNOŚĆ
(1)
GASTRONOMIA
(1)
GOSPODARSTWO ROLNE
(1)
HIGIENA
(1)
KOBIETA CIĘŻARNA
(1)
LECZENIE ŻYWIENIOWE
(1)
LUDZIE STARZY
(1)
MASAŻ
(1)
MŁODZIEŻ
(1)
MŁODZIEŻ WIEJSKA
(1)
NOWOTWORY
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
RYTM BIOLOGICZNY
(1)
SPORT
(1)
SPOŻYCIE
(1)
TRENING SPORTOWY
(1)
TURYSTYKA
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
Turystyka
(1)
WEGETARIANIZM
(1)
ZDROWIE PUBLICZNE
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
ŻYWIENIE
(1)
ŻYWNOŚC
(1)
Żywność
(1)
Subject: time
2001-0
(2)
Genre/Form
PODRĘCZNIKI
(7)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(5)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(2)
PORADNIKI
(2)
WYDAWNICTWA POPULARNE
(2)
PRZEPISY KULINARNE
(1)
TABLICE i WZORY
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
44 results Filter
Book
In basket
Bibliogr. s. 145-153.
"Sposób żywienia ma istotny wpływ na funkcjonowanie organizmu, zapewniając mu energię oraz składniki odżywcze biorące udział w procesach fizjologicznych. Nieprawidłowe zywienie jest przyczyną wielu chorób, powstających zarówno jako rezultat nadmiaru, jak i niedoboru niektórych składników odżywczych w diecie. Do chorób dietozależnych należą nadwag i otyłość, choroby sercowo-naczymiowe, cukrzyca typu 2 oraz osteoporoza. Stwierdzone przez badaczy nieprawidłowości w sposobie żywienia Polaków wymagają podjęcia działań, w rezultacie których zostaną ograniczone ich negatywne konsekwencje dla zdrowia. Aby ten cel osiągnąć, należy rozpoznać przyczyny niewłaściwych z żywieniowego punktu widzenia zachowań oraz zaproponować skuteczne strategie dokonywania zmian." (ze Wstępu)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.12174 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13298 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.16040 [Magazyn 1], P.12343 [Magazyn 1] (2 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.12342 XVIII.10 [Wypożyczalnia B], P.12341 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13501 XVIII.10 [Czytelnia B], 13500 XVIII.10 [Czytelnia B] (2 egz.)
Authority data
ODŻYWIANIE - higiena (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
Bibliogr. Indeks.
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.4467 [Magazyn 1], P.4466 [Magazyn 1], P.4465 [Magazyn 1], P.2327 [Magazyn 1] (4 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 659-660. Indeks.
Książka składa się z czterech części: podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii, klasyfikacja i charakterystyka wybranych diet, żywienie w wybranych chorobach, żywienie dzieci zdrowych i chorych. Przy opracowaniu książki korzystano z najnowszych publikacji z zakresu żywienia człowieka. Trzecie wydanie wzbogacono o zagadnienia: żywienie sportowców, żywność funkcjonalna, żywność genetycznie modyfikowana, bezpieczeństwo i higiena żywności w świetle ustawodawstwa, edukacja żywieniowa, żywienie w chorobie Leśniowskiego-Crohna, indeks glikemiczny, żywienie w wybranych chorobach neurologicznych, żywienie w chorobach nowotworowych, zakażeniach i zatruciach pokarmowych. Problemy dietetyczne w cukrzycy opracowano według najnowszych zaleceń. Książka ta będzie pomocna w pracy dietetyków, zywieniowców, lekarzy i nauczycieli.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.11912 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11911 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12732 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 659-660. Indeks.
Książka składa się z czterech części: podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii, klasyfikacja i charakterystyka wybranych diet, żywienie w wybranych chorobach, żywienie dzieci zdrowych i chorych. Przy opracowaniu książki korzystano z najnowszych publikacji z zakresu żywienia człowieka. Trzecie wydanie wzbogacono o zagadnienia: żywienie sportowców, żywność funkcjonalna, żywność genetycznie modyfikowana, bezpieczeństwo i higiena żywności w świetle ustawodawstwa, edukacja żywieniowa, żywienie w chorobie Leśniowskiego-Crohna, indeks glikemiczny, żywienie w wybranych chorobach neurologicznych, żywienie w chorobach nowotworowych, zakażeniach i zatruciach pokarmowych. Problemy dietetyczne w cukrzycy opracowano według najnowszych zaleceń. Książka ta będzie pomocna w pracy dietetyków, zywieniowców, lekarzy i nauczycieli.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. 15623 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Oznaczono jak cz. 2, pocz. pt.: Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu
Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi: racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe; poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 2017 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 205-209.
Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.10262 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.10261 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11790 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 179-188.
Zagadnienie podjęte przez autora obejmuje zasady i organizację żywienia w turystyce. W opracowaniu opisane zostały rodzaje turystyki oraz uwarunkowania sposobów żywienia turystów, zasady żywienia w oparciu o normy żywienia, rodzaje żywności przeznaczonej dla turystów, organizacja żywienia w różnych formach turystyki m. in. kwalifikowanej, pielgrzymkowej, kulinarnej i w agroturystyce.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.12747 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11341 XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12525 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Żywienie, żywność a zdrowie / Jadwiga Biernat. - Wrocław : "Astrum", 2001. - 443 s. : tab. ; 21 cm.
(Kreatywność)
Bibliogr.
Prawidłowe odżywianie się jest warunkiem zdrowia i przeżycia, ale dla wielu ludzi jedzenie jest także jedną z głównych przyjemności życia. Książka ta przedstawia od podstaw zagadnienia dotyczące żywienia i żywności. Opisuje co tak naprawdę ludzie jedzą (omówienie poszczególnych grup produktów spożywczych), jakie składniki odżywcze są niezbędne do życia, w jaki sposób pożywienie może wpływać na zdrowie i urodę, jakie zanieczyszczenia i dodatki do żywności mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Zapoznaje z przykładami diet zalecanymi w terapii różnych schorzeń. Omawia również dobre i złe aspekty odmiennych sposobów odżywiania - wegetarianizmu, makrobiotyki. Wiadomości o żywieniu i żywności zawarte w tej książce są niezbędne dla dietetyków i żywieniowców, ale mogą być przydatne także dla pielęgniarek, lekarzy i farmaceutów.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.4674 [Magazyn 1] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 5046 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Książka omawia: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia; ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi: zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju, właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać, nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań. Książka przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 2016 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Dietetyka / Jan M. Hasik, Lech Hryniewiecki, Marian Grzymisławski. - Wyd. 3. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 1999. - 286, [1] s. : tab. ; 24 cm.
Bibliogr. przy rozdz.
W książce zaprezentowano najnowsze poglądy na żywienie człowieka dorosłego. Autorzy odchodzą w niej od dawniej stosowanych podziałów diet, zależnych od jednostki chorobowej, stosując nomenklaturę zgodną z zaleceniami odpowiednich komisji Światowej Organizacji Zdrowia, a więc np. dieta bogatotłuszczowa, ubogoresztkowa, niskoenergetyczna itd. Duży nacisk położono na żywienie poza-jelitowe, dojelitowe i w nowotworach przewodu pokarmowego.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 1268 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Zdrowie publiczne ; 1)
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Prawidłowe żywienie oraz prawidłowe nawyki żywieniowe są jednymi z najistotniejszych czynników mających wpływ na dobry stan zdrowia w każdym okresie życia, a zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju organizmu. Właściwe zachowania żywieniowe w okresie ciąży, laktacji, wczesnego dzieciństwa, a także u młodzieży szkolnej i akademickiej. Niniejsza publikacja opisuje rolę żywienia w szeroko pojętym zdrowiu publicznym, pomagając zrozumieć najważniejsze przyczyny niekoniecznie prawidłowych zachowań żywieniowych, oraz podsuwa Czytelnikowi praktyczne rozwiązania dla ich przezwyciężenia. Niniejsza ksiażka stanowi pierwszą część książek tego wydawnictwa o zdrowiu publicznym.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.10106 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.10107 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11697 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Na s. red. ISBN oryg.
Bibliogr. s. 383-384. Indeks.
Nauka o żywieniu człowieka jest dziedziną interdyscyplinarną, ścisle związaną z chemią, biochemią, fizjologią, anatomią i ekotrofologią. Podręczny atlas żywienia obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka. Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13470 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności ; 10)
Bibliogr. s. 131-134.
Głównym celem książki jest przybliżenie Czytelnikowi pojęcia racjonalnego żywienia, tego jak osiągnięcia biologii, chemii i innych nauk przyrodniczych implementowane są do nauki o żywieniu i jak ta nauka stara się kreować w społeczeństwie zdrowy model spożycia żywności. Kluczową pozycję w tym względzie zajmują normy żywieniowe, w których zawiera się współczesna i najbardziej wiarygodna wiedza o potrzebach pokarmowych człowieka i profilaktyce zdrowotnej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11840 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13014 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz.
Podręcznik dotyczący odnowy psychosomatycznej: omawia rytmy biologiczne, związek żywienia ze zdrowiem człowieka, zagadnienia odnowy psychicznej i biologicznej oraz masaż klasyczny i punktowy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 1261 XVIII.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Podręcznik ten jest świetną encyklopedią obecnego stanu wiedzy na temat żywności i żywienia. Obejmuje on szeroki wachlarz haseł z tej dziedziny. Każde hasło opracowane jest bardzo jasno, kompetentnie i zwięźle. Podręcznik ten polecaNY jest również wielu ludziom, młodym i dorosłym, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat żywności i żywienia. Obecnie każdy Polak uważa, że zna się na żywności i żywieniu. Zadaniem naszym jest weryfikacja tej, głównie gazetowej wiedzy.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. 4978 [Magazyn 2] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.4586 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12936 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Autorzy w sposób przystępny i interesujący przedstawiają najnowszą wiedzę na temt różnych rodzajów żywności, jej tradycyjnych i nowoczesnych technologii wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Zapoznają Czytelnika z naukowymi tajnikami prawidłowego żywienia oraz wyjaśniają biologiczne, medyczne i ekologiczne uwarunkowania zdrowia, podkreślając istniejące między nimi powiązania.
Book
In basket
Bibliogr. s. 448-451. Indeks.
Nowoczesny i przejrzysty podręcznik, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom współcześnie stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.14323 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11723 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12914 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 235-240. Indeks.
Książka ma charakter kompendium, które dostarcza aktualnych i niezbędnych informacji dotyczących zasad żywienia dzieci zarówno zdrowych, jak i chorych, a także dietę kobiety ciężarnej i jej wpływ na rozwój dziecka. Wiele miejsca poświęcono zagadnieniom związanym z żywieniem niemowląt oraz dzieci i młodzieży. Zakres omawianej tematyki jest bardzo obszerny, obejmuje wiedzę niezbędną w pracy lekarza pediatry, lekarza pierwszego kontaktu oraz w profilaktycznej działalności pielęgniarek.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
All copies are currently on loan: sygn. P.8924 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. P.8923 XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10483 XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again