Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Autor
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Hasik Jan M. (1922-2001)
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Sokołowski Marek
(1)
Szczepanowska Ewa
(1)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
ODŻYWIANIE
(3)
TURYSTYKA
(2)
GASTRONOMIA
(1)
KULTURA FIZYCZNA
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
SPORTOWCY
(1)
Turystyka
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
Słowo kluczowe
aktywność fizyczna
(1)
dorośli
(1)
dzieci
(1)
młodzież
(1)
odżywianie się
(1)
rekreacja
(1)
rozwój fizyczny
(1)
sport
(1)
turystyka
(1)
żywienie
(1)
żywienie turystów
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Książka opisuje zasady żywienia w zakładach gastronomicznych, składniki pokarmowe oraz dietetykę turystyki i różnych dyscyplin sportowych. W książce można poznać nastepujące tematy: ogólna charakterystyka usług hotelarskich i turystycznych, techniki żywienia w zakładach hotelarskich, zasady organizacji żywienia w zakładach typu Snak-bar, pożywienie sportowców i turystów, składniki odżywcze pożywienia, formy sportu i turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2737.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 179-188.
Zagadnienie podjęte przez autora obejmuje zasady i organizację żywienia w turystyce. W opracowaniu opisane zostały rodzaje turystyki oraz uwarunkowania sposobów żywienia turystów, zasady żywienia w oparciu o normy żywienia, rodzaje żywności przeznaczonej dla turystów, organizacja żywienia w różnych formach turystyki m. in. kwalifikowanej, pielgrzymkowej, kulinarnej i w agroturystyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12747 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11341.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12525.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wielkopolska Wyższa Szkoła Turystyki i Zarządzania w Poznaniu ; nr 2)
Rozdziały wyodrębnione w tej książce powstały poprzez pogrupowanie prac dotyczących szeroko pojętej aktywności fizycznej i odżywiania się człowieka, jako najważniejszych uwarunkowań promocji zdrowia. Podejmowanie aktywności fizycznej powinno służyć zdrowiu - wartości, która dla człowieka jest jego zasobem i bogactwem. Utrzymywanie zdrowia przez całe życie umożliwia człowiekowi realizację jego dążeń, wpływa na jego zadowolenie z życia, zapewnia właściwe relacje z innymi ludźmi. Wszystko to przekłada się na zdrowe społeczeństwo. Stąd aktywność fizyczna zajmuje naczelne miejsce w celach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2007-2015, a wszelkie działania zmierzające do jej zintensyfikowania w społeczeństwie mają ogromne znaczenie. Przedstawione w poszczególnych rozdziałach prace starają się wykazać dobroczynny wpływ aktywności fizycznej, niezbędnej dla rozwoju fizycznego dzieci i młodzieży, dla utrzymania dobrej kondycji osób dorosłych oraz podniesienia jakości życia osób starszych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. P.7193.XIX.1 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8082.XIX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej