Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Rapacz Andrzej (1951- )
(1)
Zawistowska Hanna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
TURYSTYKA
(3)
GASTRONOMIA
(1)
GOSPODARKA TERENOWA
(1)
HOTELARSTWO
(1)
SAMORZĄD TERYTORIALNY
(1)
Temat: czas
2001-0
(2)
Gatunek
DANE STATYSTYCZNE
(1)
Słowo kluczowe
Polska
(1)
atrakcyjność turystyczna
(1)
baza gastronomiczna
(1)
gastronomia
(1)
gospodarka turystyczna
(1)
infrastruktura turystyczna
(1)
innowacyjność
(1)
konkurencyjność
(1)
obiekt noclegowy
(1)
przedsiębiorstwo turystyczne
(1)
rozwój regionalny
(1)
turystyka
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 35.
Dane statystyczne zawarte w publikacji obejmują całą bazę żywieniową działającą w Polsce oraz placówki gastronomiczne mieszczące się w turystycznych obiektach noclegowych. Zasadnicza część analiz zawartych w tekście wykorzystuje wtórnie dane ze sprawozdawczości oraz wyniki badań systematycznie prowadzonych w ramach statystyki publicznej i gromadzonych w zbiorach GUS.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.1242.XX.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, ISSN 1899-3192 ; nr 303)
Na grzb. odmienny tyt. serii: Prace Naukowe UE.
Bibliogr. przy pracach.
Książka obrazuje rozległość i wieloaspektowość zagadnień związanych z gospodarką turystyczną. Znalazły się w niej publikacje podejmujące wybrane problemy funkcjonowania obszarów recepcji (gmin i regionów turystycznych) oraz dotyczące działania przedsiębiorstw turystycznych. Wśród zagadnien, które prezentuje opracowanie, należy wymienić: kwestie dotyczące atrakcyjności obszarów turystycznych i konkurencyjności w turystyce; problematyke jakości usług i wdrażania innowacji w obiektach hotelarskich; wykorzystanie przez przedsiębiorstwa turystyczne instrumentów marketingowych; tematykę zarządzania obszarami recepcji turystycznej, ze szczególnym uwzględnieniem współpracy w turystyce na poziomie lokalnym i regionalnym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14879.XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie ; T. 6)
Bibliogr. s. 203-204, wykaz aktów prawnych s. 199-201
Celem publikacji było określenie: głównych kierunków zmian w strukturze organizacyjnej turystyki w Polsce do czasów współczesnych (wejścia Polski do Unii Europejskiej), podstawowe grupy czynników wywołujące zmiany, prognozy co do dalszych kierunków zmian, regulacje prawne określające status, strukturę i zakres kompetencji głównych grup podmiotów funkcjonujących na rynku turystycznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7190 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 8077.XX.1.1 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8076.XX.1.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej