Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(2)
Status
only on-site
(2)
available
(1)
Branch
Wypo┼╝yczalnie
(1)
Czytelnie
(2)
Author
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
J─Ödrysiak Tadeusz
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Orłowski Dominik
(1)
Wo┼║niczko Magdalena
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
TURYSTYKA KULINARNA
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
KUCHNIA REGIONALNA
(1)
OD┼╗YWIANIE
(1)
PRODUKT REGIONALNY
(1)
3 results Filter
Authority data
TURYSTYKA KULINARNA - Polska (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
Bibliogr. s. 247-[256].
Turystyka kulinarna, jako jeden z wa┼╝niejszych segement├│w turystyki, w ostatnich latach rozwija si─Ö dynamicznie. Coraz wi─Öcej turyst├│w jest zainteresowanych poznawaniem kuchni i tradycji kulinarnych os├│b w innych krajach czy regionach, pr├│buj─ůc charakterystycznych produkt├│w ┼╝ywno┼Ťciowych i potraw. Pozwala na to szybko rozwijaj─ůca si─Ö gastronomia, zapewniaj─ůca mieszka┼äcom i turystom mo┼╝liwo┼Ť─ç konsumpcji tradycyjnych posi┼ék├│w, cz─Östo r├│wnie┼╝ w autentycznej oprawie. Wyj─ůtkowa i oryginalna oferta gastronomiczna mo┼╝e wspomaga─ç rozw├│j miejscowo┼Ťci pozbawionych walor├│w przyrodniczych czy kulturowych. Autorzy przedstawili m.in.: istot─Ö turystyki kulinarnej, znaczenie gastronomii w turystyce, sztuk─Ö kulinarn─ů, rodzaje i formy organizacji turystyki kulinarnej, kuchni─Ö polsk─ů i jej tradycje ┼╝ywieniowe, kuchnie regionalne w Polsce, tradycyjne i regionalne produkty ┼╝ywno┼Ťciowe w Polsce oraz ich ochron─Ö w Unii Europejskiej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.15054 XX.1.2 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 15954 XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy pracach.
"Niniejsza monografia (...) zwraca uwag─Ö na wielowymiarowo┼Ť─ç aspekt├│w ┼╝ywno┼Ťci i ┼╝ywienia, pokazuj─ůc niesamowity potencja┼é, jaki tkwi w ┼╝ywno┼Ťci, zar├│wno w obszarze turystyki i rekreacji, jak i zdrowia cz┼éowieka. Zagadnienie ┼╝ywno┼Ťci i ┼╝ywienia w turystyce i rekreacji zosta┼éo om├│wione w ramach czterech blok├│w tematycznych, a mianowicie: aspekty prozdrowotne ┼╝ywno┼Ťci i ┼╝ywienia, bezpiecze┼ästwo ┼╝ywno┼Ťci w turystyce i rekreacji, gastronomia jako miejsce rekreacji, ┼╝ywno┼Ť─ç jako produkt turystyczny." (z Wprowadzenia)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13535 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again