Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
dostępne
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Adamicki Franciszek
(1)
Czerko Zbigniew
(1)
Hołubowicz-Kliza Grażyna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Warzywa
(1)
ZIEMNIAKI
(1)
Ziemniaki
(1)
Gatunek
INSTRUKCJE
(1)
Podręczniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
ziemniaki
(2)
agrotechnika
(1)
choroba
(1)
przechowalnictwo
(1)
technologia
(1)
transport
(1)
uprawa
(1)
warzywa
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Instrukcja Upowszechnieniowa / Instytut Uprawy, Nawożenia i Gleboznawstwa, Puławy ; 205.)
Bibliogr. s. 135-136.
Ziemniak jest przykładem gatunku rośliny uprawnej, którego skala uprawy i wielkość zbiorów w całej Europie, w tym również w Polsce, sukcesywnie maleje. Zmianie podlegają stosowane technologie uprawy ziemniaka. Obecnie ziemniak w krajach rozwijających się staje się tylko warzywem, natomiast w krajach rozwiniętych dla zmniejszającej się grupy producentów i skoncentrowanego przemysłu przetwórczego stanowi doskonały biznes. Książka zawiera informacje dotyczące przygotowania, uprawy i zabiegów niezbędnych przy pielęgnacji ziemniaka.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.15182 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16262.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W książce zostały omówione zmiany fizjologiczne zachodzące po zbiorze, podstawowe czynniki agrotechniczne wpływające na jakość i trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowania poszczególnych gatunków, stosowane powszechnie w praktyce dotychczasowe tradycyjne sposoby przechowywania warzyw oraz nowe technologie znajdujące coraz szersze zastosowanie w kraju. Ponadto przedstawiono szczegółowo technologię długotrwałego przechowywania i krótkotrwałego składowania najważniejszych gatunków warzyw. W książce zostały omówione również najnowsze osiągnięcia z zakresu pozbiorczej fizjologii i technologii przechowywania warzyw na podstawie własnych prac badawczych oraz wielu innych autorów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17567.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej