Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje fachowe
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(5)
tylko na miejscu
(4)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(3)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(3)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(4)
Autor
Ciszewska-Jędrasik Maria
(1)
Gabrowska Elżbieta
(1)
Górecka Alina
(1)
Kunecki Marek
(1)
Kupiec Monika
(1)
Kłęk Stanisław
(1)
Lichota Marek
(1)
Lubieniecki Klemens
(1)
Majewska Krystyna (medycyna)
(1)
Matysiak-Luśnia Katarzyna
(1)
Piętka Magdalena
(1)
Sobocki Jacek (1973- )
(1)
Spodaryk Mikołaj
(1)
Sumlet Magdalena
(1)
Szczepanek Kinga
(1)
Tokarczyk Joanna
(1)
Urbanowicz Krystyna (medycyna)
(1)
Zmarzły Anna (medycyna)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Lekarze
(3)
Chorzy
(1)
Osoby z niepełnosprawnością
(1)
Temat
Leczenie żywieniowe
(4)
Żywienie pozajelitowe
(4)
Prawo medyczne
(2)
Żywienie chorych
(2)
Żywienie dojelitowe
(2)
Choroby przewlekłe
(1)
Powikłania (medycyna)
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(2)
Standardy i procedury medyczne
(2)
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(4)
Słowo kluczowe
żywienie pozajelitowe
(4)
opieka długoterminowa
(2)
opieka paliatywna
(2)
przewód pokarmowy
(2)
żywienie dojelitowe
(2)
dom
(1)
leczenie żywieniowe
(1)
leki
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 121-122.
Książka, którą trzymają Państwo w rękach ma wprowadzić Was w świat domowego żywienia pozajelitowego (DŻP). Została napisana dla pacjentów i ich opiekunów przez osoby, które na co dzień zajmują się prowadzeniem leczenia tym sposobem lub same są pacjentami. Nie jest to kolejna książka o żywieniu pozajelitowym przygotowana przez specjalistów dla specjalistów, ale mamy nadzieję, źródło wiedzy oraz wsparcia dla chorych i ich opiekunów. Dowiecie się z niej, na czym polega ten skomplikowany sposób leczenia, jaka jest jego organizacja w Polsce i jak bezpiecznie stosować żywienie pozajelitowe (ŻP) w domu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21077.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy leczenia żywieniowego / Mikołaj Spodaryk. - Wydanie I. - Kraków : Krakowskie Wydawnictwo Scientifica, 2019. - 249 stron : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 247-249.
Książka jest pierwszą, od bardzo wielu lat, publikacją na temat żywienia klinicznego, która ukazuje się na polskim rynku. W dodatku jest jedną z, naprawdę niewielu publikacji na ten temat i to nawet biorąc pod uwagę publikacje zagraniczne. Autor: prof. Mikołaj Spodaryk (pediatra) jest stuprocentowym autorytetem w dziedzinie żywienia klinicznego, zarówno z naukowego (liczne publikacje naukowe), jak i zawodowego (wieloletnia praktyka kliniczna z najciężej chorymi dziećmi i dorosłymi) punktu widzenia. Profesor Mikołaj Spodaryk jest ponadto wybitnym Nauczycielem, wychował wiele pokoleń Żywieniowców, którzy stosowali zdobytą wiedzę dla ratowania zdrowia i życia ludzi.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17895 [Magazyn 1], P.17894 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 19300.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19299.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wykaz aktów prawnych i norm na stronach 63-65.
Najnowsze Standardy do żywienia pozajelitowego i dojelitowego przygotowane przez zespół ekspertów Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. Przedstawiają w sposób uporządkowany stan wiedzy o leczeniu żywieniowym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18360.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20873.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20872.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wykaz aktów prawnych i norm na stronach 63-65.
„STANDARDY ŻYWIENIA DOJELITOWEGO I POZAJELITOWEGO Aneks” są uzupełnieniem informacji zawartych w Standardach wydanych w grudniu 2019 roku głównie o praktyczne aspekty dotyczące leczenia żywieniowego oraz istotne informacje o dietach, ich rodzajach i stosowaniu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.1435.XVIII.10 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.1434.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B.1433.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej