Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(3)
E-booki
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Autor
Mazurek-Kusiak Anna K
(2)
Bujanowicz-Haraś Barbara
(1)
Chwil Pod Red. Mirosławy
(1)
Kasztelan Armand
(1)
Nowak Anna
(1)
Sawicki Bogusław (1952- )
(1)
Skoczylasa I Michała M
(1)
Turski Ryszard
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
AGROTURYSTYKA
(1)
GLEBOZNAWSTWO
(1)
TURYSTYKA
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ (TQM)
(1)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Podręcznik
(1)
Słowo kluczowe
agroturystyka
(2)
usługi turystyczne
(2)
baza noclegowa
(1)
biznesplan
(1)
gleboznawstwo
(1)
gospodarstwo agroturystyczne
(1)
jakość usług
(1)
marketing
(1)
obszary wiejskie
(1)
produkt turystyczny
(1)
tanatoturystyka
(1)
turystyka
(1)
turystyka ekologiczna
(1)
turystyka filmowa
(1)
zagospodarowanie turystyczne
(1)
zarządzanie jakością
(1)
ćwiczenia
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Celem niniejszej monografii jest przedstawienie współczesnych tendencji w rozwoju usług turystycznych, aspektów jakosciowych w przedsiębiorstwach turystycznych, oraz roli konsumenta w kształtowaniu produktów turystycznych. Monografia porusza także kwestie konkurencyjności regionów oraz roli potencjału przyrodniczego i czynników antropogenicznych w rozwoju turystyki i rekreacji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16838.XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 175-179.
Monografia jest zwartym opracowaniem naukowym o charakterze utylitarnym, które w znacznej mierze może pomóc w podniesieniu poziomu wiedzy w środowiskach zainteresowanych świadczeniem usług turystycznych na obszarach wiejskich, a jednocześnie jest to duzy zasób wiedzy polecany dla studentów z kierunku turystyka i rekreacja oraz specjalności agroturystyka i ekoturystyka [ze wstępu].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.10320 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.10322.XX.1.4 [Wypożyczalnia B], P.10321.XX.1.4 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 11841.XX.1.4 [Czytelnia B], 11840.XX.1.4 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
Słowo kluczowe: gleboznawstwo ćwiczenia
Bibliogr. s. [129]
Przewodnik jest głównie adresowany do gleboznawcy rolnika, stąd rozszerzono liczbę zajęć poświęconych poznaniu gleby jako warsztatu rolnego i jej waloryzacji, przeznaczając większość czasu na ćwiczenie umiejętności korzystania z dostępnych materiałów gleboznawczych. Autorzy wskazali jedną metodę, powszechnie używaną w praktyce gleboznawczej, wyeksponowali metodykę przydatną do analizy gleb w polu. Zamieszczono opis przykładowej trasy ćwiczeń terenowych, które dają studentowi szansę zapoznania się z glebą w naturalnym środowisku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8669 [Magazyn 1], P.8667 [Magazyn 1], P.8668 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. P.8666.XVII.6.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 10117.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
E-book
W koszyku
Monografia pt. „Współczesne badania nad stanem środowiska i leczniczym wykorzystaniem w jednej publikacji wyniki badań obserwacyjnych i eksperymentalnych wraz z odniesieniami do wcześniejszego piśmiennictwa na temat środowiska życia człowieka, jego ochrony oraz właściwości leczniczych jego składników, głównie roślin, są wynikiem pracy wielu naukowców. Reprezentowane są tu zarówno nauki ścisłe i przyrodnicze, odzwierciedla unikalną kompozycję idei przyświecających autorom dbającym o stan środowiska naturalnego i dobro przyszłych pokoleń. Prezentuje postawy badaczy, autorów poszczególnych rozdziałów monografii, wobec nurtujących ludzkość problemów, jakimi są poszukiwanie źródeł leków, tj. nie tylko materiałów, lecz także wzorów dla nich, zabezpieczenie wyżywienia oraz skutki antropogenizacji środowiska i minimalizacja negatywnego oddziaływania przemysłu na otoczenie. Zapraszamy do lektury z nadzieją, że niniejsze opracowanie stanie się zachętą do dalszych starań o rozwój ekologii człowieka i ochronę środowiska przyrodniczego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu, poza siecią Uczelni, poprzez login i hasło jak do konta bibliotecznego.
E-book
W koszyku
Na przestrzeni wieków rolnictwo odgrywało dominującą rolę w rozwoju gospodarki oraz w rozwoju obszarów wiejskich. W ostatnich kilkunastu latach w efekcie oddziaływania różnorodnych czynników, zwłaszcza na skutek proce-sów transformacji systemowej, integracji ze Wspólnotą Europejską oraz proce-sów globalizacji, rola rolnictwa zmienia się. Chociaż sektor ten pozostaje nadal ważną działalnością gospodarczą i ważnym czynnikiem tworzenia dobrobytu i zatrudnienia, to jego rola w gospodarce ulega zmianie. Współcześnie, obok konieczności zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego, podkreśla się szereg innych funkcji rolnictwa, w tym: środowiskowe, krajobrazowe, ochrony przeciwpowodziowej, społecznej. Funkcje ekonomiczne i pozaekonomiczne rolnictwa są ze sobą ściśle po-wiązane, a ich względne znaczenie zależy od skali, począwszy od lokalnej, po-przez regionalną, narodową, aż po globalną. Wielofunkcyjność rolnictwa wynika z zakorzenienia działalności rolniczej w specyficznym środowisku przyrodni-czym i społeczno-kulturowym. Popularność problematyki wielofunkcyjności rolnictwa jest konsekwencją upowszechniającej się w społeczeństwie świado-mości, że rolnictwo to nie tylko dostarczyciel najważniejszych dla egzystencji człowieka produktów żywnościowych, lecz także wytwórca dóbr i usług niewy-cenianych na rynku, ale mających dla człowieka i środowiska duże znaczenie.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu, poza siecią Uczelni, poprzez login i hasło jak do konta bibliotecznego.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej