Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(32)
Status
only on-site
(29)
available
(25)
Branch
Magazyny
(13)
Wypo┼╝yczalnie
(12)
Czytelnie
(29)
Author
Tauber Roman Dawid (1945- )
(22)
Siwi┼äski Wies┼éaw (1934- )
(12)
Mucha-Szajek Ewa
(9)
Słaby Teresa
(4)
Wojtasik Lesław
(3)
Biczysko Władysław
(2)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(2)
Adamczyk Gra┼╝yna
(1)
Biller El┼╝bieta
(1)
Hasik Jan M. (1922-2001)
(1)
Krawczak Irena
(1)
Matosek Mirosław
(1)
Nowak Dorota
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Tarasova Lubov' Viktorovna
(1)
Tulibacki Tadeusz (1922- )
(1)
Wajnert Izabela
(1)
Wesołowski Piotr
(1)
Wiatr Inez
(1)
Year
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(25)
Country
Poland
(32)
Language
Polish
(32)
Subject
TURYSTYKA
(21)
ODPOCZYNEK
(14)
HOTELARSTWO
(9)
GASTRONOMIA
(7)
KULTURA FIZYCZNA
(7)
OD┼╗YWIANIE
(3)
PODR─śCZNIKI AKADEMICKIE
(3)
MARKETING
(2)
PRZEDSI─śBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
STATYSTYKA
(2)
USŁUGI
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
DYSERTACJE NAUKOWE
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
KUCHARSTWO
(1)
KULTURA ORGANIZACYJNA
(1)
OCHRONA ŚRODOWISKA
(1)
PEDAGOGIKA
(1)
POWERPOINT
(1)
PRACE DYPLOMOWE
(1)
PREZENTACJE i WYST─äPIENIA
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
PUBLIC RELATIONS
(1)
REHABILITACJA (med.)
(1)
REKLAMA
(1)
SPORTOWCY
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
┼╗YWNO┼Ü─ć
(1)
Subject: time
2001-0
(1)
Genre/Form
PODR─śCZNIKI AKADEMICKIE
(9)
─ćWICZENIA I ZADANIA DLA SZK├ô┼ü WY┼╗SZYCH
(1)
32 results Filter
Book
In basket
Bibliogr. s. 88-90.
Opracowanie mo┼╝e by─ç pewnego rodzaju pomoc─ů i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w du┼╝ej mierze dla student├│w hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyk├│w tych specjalno┼Ťci. Podr─Öcznik zawiera w sobie tylko wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej dzia┼éalno┼Ťci hotelarsko - gastronomicznej oraz dotycz─ůce szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w nim liczne przyk┼éady dotycz─ůce kalkulacji cenowej ┼Ťwiadczonych us┼éug, nale┼╝y traktowa─ç tylko jako rozwi─ůzania modelowe, gdy┼╝ ceny zwi─ůzane ze ┼Ťwiadczeniem tych┼╝e us┼éug ulegaj─ů ci─ůg┼éym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych us┼éug jest bardzo zr├│┼╝nicowany i uzale┼╝niony od wielu czynnik├│w zale┼╝nych. Wobec powy┼╝szego, ka┼╝da osoba zajmuj─ůca si─Ö obecnie lub w przysz┼éo┼Ťci dzia┼éalno┼Ťci─ů gospodarcz─ů, zobligowana jest do zaznajomienia si─Ö z tym zagadnieniem. Winna potrafi─ç samodzielnie skalkulowa─ç cen─Ö danej us┼éugi, w tym tak┼╝e dowolnej us┼éugi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.4032 XX.8 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4488 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Ksi─ů┼╝ka opisuje zasady ┼╝ywienia w zak┼éadach gastronomicznych, sk┼éadniki pokarmowe oraz dietetyk─Ö turystyki i r├│┼╝nych dyscyplin sportowych. W ksi─ů┼╝ce mo┼╝na pozna─ç nastepuj─ůce tematy: og├│lna charakterystyka us┼éug hotelarskich i turystycznych, techniki ┼╝ywienia w zak┼éadach hotelarskich, zasady organizacji ┼╝ywienia w zak┼éadach typu Snak-bar, po┼╝ywienie sportowc├│w i turyst├│w, sk┼éadniki od┼╝ywcze po┼╝ywienia, formy sportu i turystyki.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.2737 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Turystyka i rekreacja to dziedziny ┼╝ycia spo┼éecznego i gospodarki, kt├│re nieustannie rozwijaj─ů si─Ö i unowocze┼Ťniaj─ů. Specyfika nowych trend├│w w turystyce i rekreacji polega na tym, ┼╝e cz─Östo nie powstaj─ů one w spos├│b naturalny, lecz s─ů sztucznie wywo┼éywane i przyspieszane. Publikacja sk┼éada sie z dw├│ch cz─Ö┼Ťci. Pierwsza omawia mechanizmy generowania nowych trend├│w w turystyce i rekreacji i druga cz─Ö┼Ť─ç bardziej rozwinieta opisuje nowe unowocze┼Ťnione rodzaje turstyki i rekreacji m.in.: turystyk─Ö biznesow─ů, ekskluzywn─ů, ekstremaln─ů, religijn─ů, kosmiczn─ů, erotyczn─ů, naturystyczn─ů.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.5781 [Magazyn 1], P.5780 [Magazyn 1], P.5779 [Magazyn 1] (3 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.5778 XX.1.1 [Wypo┼╝yczalnia B], P.5245 XX.1.1 [Wypo┼╝yczalnia B] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 7213 XX.1.1 [Czytelnia B], 6455 XX.1.1 [Czytelnia B] (2 egz.)
Book
In basket
Ksi─ů┼╝ka w czterech rozdzia┼éach omawia podstawowe poj─Öcia z turystyki rekreacji i reklamy g┼é├│wne cele dzia┼éalno┼Ťci reklamowej w turystyce i rekreacji podstawowe metody reklamy stosowane w turystyce i rekreacji ma┼ée formy reklamy stosowane w turystyce i rekreacji.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.5753 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. 7203 XX.5 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 7202 XX.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy pracach.
"Niniejsza monografia (...) zwraca uwag─Ö na wielowymiarowo┼Ť─ç aspekt├│w ┼╝ywno┼Ťci i ┼╝ywienia, pokazuj─ůc niesamowity potencja┼é, jaki tkwi w ┼╝ywno┼Ťci, zar├│wno w obszarze turystyki i rekreacji, jak i zdrowia cz┼éowieka. Zagadnienie ┼╝ywno┼Ťci i ┼╝ywienia w turystyce i rekreacji zosta┼éo om├│wione w ramach czterech blok├│w tematycznych, a mianowicie: aspekty prozdrowotne ┼╝ywno┼Ťci i ┼╝ywienia, bezpiecze┼ästwo ┼╝ywno┼Ťci w turystyce i rekreacji, gastronomia jako miejsce rekreacji, ┼╝ywno┼Ť─ç jako produkt turystyczny." (z Wprowadzenia)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13535 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy pracach.
"Dba┼éo┼Ť─ç o zdrowie jest dzi┼Ť wyra┼║nie zaznaczonym trendem w zachowaniach coraz wi─Ökszej rzeszy ludzi w r├│┼╝nym wieku. Turystyka i rekreacja efektywnie wspieraj─ů starania o dobre samopoczucie, g┼é├│wnie dzi─Öki zaspokajaniu takich potrzeb, jak: odpowiednia sprawno┼Ť─ç, otwarcie na nowo┼Ťci, integracja spo┼éeczna, akceptowalny subiektywnie wygl─ůd. Ich realizacja wymaga jednak coraz cz─Ö┼Ťciej dobrych warunk├│w z zakresu informacji lub recepcji. To z kolei prowokuje rozw├│j wielu sektor├│w obs┼éugi ruchu turystycznego i rekreacyjnego, w tym hotelarstwa i gastronomii. Celem niniejszej monografii jest wskazanie na istotn─ů rol─Ö turystyki i rekreacji w ksztaltowaniu postaw prozdrowotnych r├│┼╝nych grup spo┼éecze┼ästwa." (z Wprowadzenia)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.12375 XX.1 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13534 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 112.
Podr─Öcznik prezentuje metody statystyczne szczeg├│lnie u┼╝yteczne w analizach zjawisk z zakresu szeroko rozumianej turystyki i rekreacji na poziomie podstawowym. Tre┼Ť─ç zosta┼éa wzbogacona u┼╝yciem statystycznego pakietu komputerowego STATISTICA 9.0, kt├│ry u┼éatwia praktyczne wykorzystanie metod statystycznych w dzia┼éalno┼Ťci podmiot├│w gospodarczych zwi─ůzanych z turystyk─ů, rekreacj─ů i gastronomi─ů. Proponuj─ůc wybrane metody statystyczne, uproszczono zapisy formalne wzor├│w i algorytm├│w, k┼éad─ůc nacisk na prawid┼éow─ů interpretacj─Ö otrzymywanych wynik├│w, uzyskanych w zdecydowanej wi─Ökszo┼Ťci w wyniku pos┼éugiwania si─Ö nowoczesnym pakietem komputerowym. W zestawie przyk┼éad├│w przewa┼╝aj─ů zagadnienia zwi─ůzane z szeroko rozumian─ů turystyk─ů i rekreacj─ů. Zaproponowano tak┼╝e testy do samodzielnego rozwi─ůzywania. Podr─Öcznik ko┼äcz─ů zestawy zalicze┼ä i egzamin├│w.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.11433 [Magazyn 1] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12541 XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Publikacja prezentuje metody statystyczne, kt├│re mog─ů by─ç szczeg├│lnie u┼╝yteczne w analizach zjawisk z zakresu szczeroko rozumianej turystyki. Tre┼Ť─ç ksi─ů┼╝ki zosta┼éa wzbogacona u┼╝yciem statystycznego pakietu komputerowego STATISTIKA 6.0, kt├│ry u┼éatwia proces dydaktyczno-naukowy, jak r├│wnie┼╝ praktyczne wykorzystanie metod statystycznych w dzia┼éalno┼Ťci zwi─ůzanej z hotelarstwem, gastronomi─ů i turystyk─ů.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.4371 [Magazyn 1] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4838 XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Podręczniki, skypty WSHiG Poznań)
Prezentowany podr─Öcznik przeznaczony jest g┼é├│wnie dla student├│w Wy┼╝szej Szko┼éy Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Mo┼╝e by─ç te┼╝ wykorzystywany w procesie dydaktycznym innych uczelni o specjalno┼Ťci nauczania z zakresu hotelarstwa, gastronomii, turystyki i rekreacji oraz dla praktyk├│w rozpatrywanej bran┼╝y. Istotne zmiany w dzia┼éalno┼Ťci gospodarczej, w tym r├│wnie┼╝ dotycz─ůce swobody przedsi─Öbiorstw turystycznych, wymusi┼éy na autorach podr─Öcznika wprowadzenie adekwatnych jego tre┼Ťci, a tym samym spowodowa┼éy zmian─Ö dotychczasowego jego tytu┼éu. Autorzy w ramach prezentowanego podr─Öcznika szczeg├│ln─ů uwag─Ö zwracaj─ů, poza zagadnieniami teoretycznymi, na zagadnienia praktyczne z zakresu zarz─ůdzania finansami w przedsi─Öbiorstwie turystycznym. St─ůd te┼╝ wprowadzono szereg nowych przyk┼éad├│w s┼éu┼╝─ůcych potrzebom dokonywanych analiz ilo┼Ťciowo-jako┼Ťciowych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.8172 XX.4 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 9504 XX.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1640-1298.)
Czas wolny - Rekreacja - Turystyka - Hotelarstwo - ┼╗ywienie - wyniki bada┼ä naukowych na temat poziomu i sytuacji wychowania fizycznego , sportu , rekreacji ruchowej , rehabilitacji modele funkcjonowania stylu kierowania przedsi─Öbiorstwami turystyczno-rekreacyjnymi i hotelarsko-gastronomicznymi. Ksi─ů┼╝ka zawiera zbi├│r opracowa┼ä, kt├│re powsta┼éy w latach 2000ÔÇö 2003 w ramach prowadzonych bada┼ä empirycznych przez Cz┼éonk├│w Polskiego Stowarzyszenia Naukowego Animacji Rekreacji i Turystyki oraz przez nauczycieli akademickich Wy┼╝szej Szko┼éy Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu i innych uczelni polskich i zagranicznych zajmuj─ůcych si─Ö kultur─ů fizyczn─ů, turystyk─ů, hotelarstwem, gastronomi─ů, ich wp┼éywem na kszta┼étowanie stylu ┼╝ycia, zdrowia i sprawno┼Ťci fizycznej spo┼éecze┼ästwa. Zaprezentowano tu niekt├│re wybrane zagadnienia mieszcz─ůce si─Ö w ramach kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Opublikowane wyniki bada┼ä spe┼éniaj─ů przede wszystkim rol─Ö inspiruj─ůc─ů: pokazuj─ů szereg mo┼╝liwo┼Ťci prowadzenia dalszych bada┼ä w tej dziedzinie, zach─Öcaj─ů do systematycznego ich prowadzenia w przysz┼éo┼Ťci.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. 6675 XIX.2 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 6630 XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456)
Bibliogr. przy ref.
Ksi─ů┼╝ka podejmuje tematyk─Ö hotelarstwa, gastronomii, rekreacji i turystyki w procesie integracji europejskiej w kontek┼Ťcie szerokich zwi─ůzk├│w rynkowo-konsumpcyjnych - Tematy prac opublikowane w niniejszej ksi─ů┼╝ce to wa┼╝ne przedsi─Öwzi─Öcie naukowe, a tak┼╝e istotny element edukacyjny ze wzgl─Ödu na potrzeb─Ö u┼Ťwiadamiania nast─Öpuj─ůcych zmian us┼éugowych zwi─ůzanych z hotelarstwem, gastronomi─ů, kultur─ů fizyczn─ů, turystyk─ů i podejmowaniu w tym zakresie racjonalnych decyzji - Przyj─Öta przez Autor├│w struktura opracowania oraz koncepcja uj─Öcia tematu z natury rzeczy eksponuje tematyk─Ö us┼éug hotelarsko-gastronomicznych, turystyk─Ö w warunkach integracji europejskiej oraz czas wolny, kultur─Ö fizyczn─ů i rekreacj─Ö Publikacja ta ma charakter studium teoretyczno-empirycznego przewidzianego dla student├│w r├│┼╝nych uczelni oraz os├│b interesuj─ůcych si─Ö t─ů problematyk─ů.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4490 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; T.1)
Celem niniejszej ksi─ů┼╝ki jest wprowadzenie na polski i zagraniczny rynek monografii, kt├│ra mog┼éaby zosta─ç wykorzystana przez mened┼╝er├│w zarz─ůdzaj─ůcymi plac├│wkami turystyczno-rekreacyjno-hotelarsko-gastronomicznymi, zar├│wno tymi dotowanymi przez pa┼ästwo, jak i prywatnymi. Autorzy maj─ů r├│wnie┼╝ nadziej─Ö, ┼╝e po ksi─ů┼╝k─Ö t─ů si─Ögn─ů te┼╝ specjali┼Ťci i studenci interesuj─ůcy si─Ö zagadnieniami zarz─ůdzania i marketingu (w sektorze prywatnym i publicznym), ekonomiki i pedagogiki kultury fizycznej, rekreacji, turystyki, hotelarstwa i gastronomii, problematyk─ů kontrakt├│w mened┼╝erskich, a tak┼╝e lokalnej administracji pa┼ästwowej i samorz─ůdowej. Niniejsze opracowanie ma dwa g┼é├│wne cele: zastosowanie zasad o kulturze fizycznej i nauk ekonomicznych do rynk├│w turystyczno-rekreacyjnych i hotelarsko-gastronomicznych oraz naszkicowanie zakresu umiej─Ötno┼Ťci mened┼╝erskich potrzebnych w zarz─ůdzaniu o┼Ťrodkami i firmami dzia┼éaj─ůcymi na tych rynkach. Przyk┼éady, jakimi posi┼ékuje si─Ö ksi─ů┼╝ka, dotycz─ů r├│┼╝nych ┼Ťrodowisk lokalnych polskich i zagranicznych, ale rozdzia┼éy dotycz─ůce kultury fizycznej, turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii odwo┼éuj─ů si─Ö tak┼╝e do innych reali├│w spo┼éeczno-ekonomicznych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4489 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Znajomo┼Ť─ç metodologii bada┼ä naukowych oraz przynajmniej niekt├│rych metod i technik bada┼ä, jakimi si─Ö ona pos┼éuguje, jest w tych naukach szczeg├│lnie potrzebna. Zrozumienie tego, czym jest nauka, wiedza i tw├│rczo┼Ť─ç naukowa, powinno by─ç upowszechniane, gdy┼╝ w przeciwnym razie w dalszym ci─ůgu pod szyldem nauki cz─Östo b─Öd─ů wykonywane takie prace, kt├│re przynosi─ç b─Öd─ů szkod─Ö nie tylko nauce, hamuj─ůc jej rozw├│j i zmniejszaj─ůc spo┼éeczne zaufanie do niej, lecz tak┼╝e spo┼éecze┼ästwu, wprowadzaj─ůc je w b┼é─ůd i nara┼╝aj─ůc na powa┼╝ne straty. W┼Ťr├│d student├│w wy┼╝szych uczelni musi si─Ö kszta┼étowa─ç umiej─Ötno┼Ť─ç odr├│┼╝niania prac naukowych od pseudonaukowych. Do zrozumienia nauki i jej roli we wsp├│┼éczesnym ┼Ťwiecie konieczna jest znajomo┼Ť─ç m.in. zagadnie┼ä z metodologii po┼Ťwi─Öconych: aparaturze poj─Öciowej i tokowi post─Öpowania badawczego; problemowi naukowemu i hipotezie; schematowi sytuacji badawczych i doborowi zmiennych i wska┼║nik├│w; metodzie i technikom bada┼ä; warto┼Ťci wynik├│w bada┼ä; opracowaniu wynik├│w oraz opisowi.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.6030 [Magazyn 1], P.6029 [Magazyn 1], P.5380 [Magazyn 1] (3 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.6028 V.9 [Wypo┼╝yczalnia B], P.6027 V.9 [Wypo┼╝yczalnia B] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 6677 V.9 [Czytelnia B], 6676 V.9 [Czytelnia B] (2 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 10)
Bibliogr. przy pracach.
Publikacja przybli┼╝a aktualn─ů problematyk─Ö nowych warto┼Ťci tkwi─ůcych w szeroko poj─Ötej kulturze fizycznej, turystyce i zdrowym ┼╝ywieniu. Problematyka prac obejmuje najnowsze wyniki bada┼ä, refleksje, przemy┼Ťlenie i do┼Ťwiadczenia autor├│w w tym temacie. Adresatami ksi─ů┼╝ki s─ů pracownicy biur podr├│┼╝y, o┼Ťrodk├│w sportowo-rekreacyjnych, hoteli, zak┼éad├│w gastronomicznych oraz studenci.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14176 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; 5)
Tekst cz. w j─Öz. ang.
Bibliografia przy art.
Monografi─Ö przygotowano z nadziej─ů, ┼╝e zainteresuje osoby przyczyniaj─ůce si─Ö do ┼Ťwiadomego i systematycznego uczestnictwa w turystyce i rekreacji, traktowanych jako prozdrowotna potrzeba organizmu na ka┼╝dym etapie rozwoju oraz jako ekostrategia w zarz─ůdzaniu firm─ů hotelarsko-gastronomiczn─ů. Opublikowana praca mo┼╝e by─ç pomocna w dydaktyce ze studentami na kierunku studi├│w turystyka i rekreacja, kt├│rzy przygotowuj─ů si─Ö do zawodu w bran┼╝y turystyczno-rekreacyjnej i hotelarsko-gastronomicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 9505 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; 4)
Bibliogr. przy pracach.
W publikacji wsp├│┼éczesne tendencje w rekreacji i turystyce rozpatrywana s─ů pod k─ůtem mo┼╝liwo┼Ťci oddzia┼éywania wychowawczego na dzieci i m┼éodzie┼╝ szkoln─ů oraz na doros┼éych w r├│┼╝nych ┼Ťrodowiskach zawodowych i lokalnych. Rekreacja i turystyka nale┼╝─ů do swoistych form aktywno┼Ťci fizycznej, spo┼éecznej, intelektualnej i emocjonalnej. Monografia jest sp├│jnym zbiorem prac ukazuj─ůcych wsp├│┼éczesne tendencje teoretyczne i stan bada┼ä empirycznych dotycz─ůcych aspekt├│w wybranych form rekreacji i turystyki.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10226 XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz.
G┼é├│wnym celem autor├│w niniejszej monografii by┼éo przedstawienie w jednej publikacji aspekt├│w zarz─ůdzania i us┼éug w obszarze kultury fizycznej i turystyki oraz hotelarstwa i gastronomii. W ksi─ů┼╝ce przewa┼╝aj─ů artyku┼éy napisane w j─Özyku polskim, znale┼║─ç mo┼╝na r├│wnie┼╝ napisane w j─Özyku rosyjskim i angielskim. Ksi─ů┼╝k─Ö nale┼╝y potraktowa─ç jako lektur─Ö dla student├│w uczelni kszta┼étuj─ůcych mened┼╝er├│w kultury fizycznej, turystyki rekreacji, hotelarstwa i gastronomii oraz dla innych os├│b zwi─ůzanych z t─ů bran┼╝─ů.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 6126 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.472 [Magazyn 1] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 1403 XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki)
Bibliogr. przy pracach.
Przedmiotem podr─Öcznika jest edukacja student├│w, rozumiana jako og├│┼é proces├│w dydaktyczno- wychowawczych, obejmuj─ůcych kszta┼écenie i samokszta┼écenie, wychowanie i samowychowanie oraz wielostronnie pojmowan─ů dzia┼éalno┼Ť─ç o┼Ťwiatow─ů w dziedzinie kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwie i gastronomii. Autorzy starali si─Ö uwzgl─Ödni─ç dotychczasowy dorobek teoretyczny i badawczy o gastronomii, hotelarstwie, turystyce i rekreacji, a jednocze┼Ťnie ukaza─ç wsp├│┼éczesne tendencje w obszarze nauk o kulturze fizycznej i turystyce, kt├│re nios─ů nowe wyzwania dla teoretycznych uog├│lnie┼ä.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4837 XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Niniejsza praca stanowi og├│ln─ů charakterystyk─Ö poj─Ö─ç ÔÇ×rehabilitacja" i ÔÇ×rekreacja" w ich g┼é├│wnych przejawach - Om├│wiono tu podstawowe zasady rehabilitacji z zakresu pedagogiki, kultury fizycznej, socjologii, psychologii i medycyny. Niniejszy podr─Öcznik powinien zainteresowa─ç specjalist├│w, zajmuj─ůcych si─Ö rekreacj─ů i rehabilitacj─ů, uczni├│w i student├│w szk├│┼é z zakresu pedagogiki, nauk spo┼éecznych, wychowania fizycznego, turystyki, hotelarstwa (zw┼éaszcza student├│w zainteresowanych domami wypoczynkowymi i sanatoriami) i innych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.5379 [Magazyn 1], P.5368 [Magazyn 1], 6674 [Magazyn 2], 6673 [Magazyn 2] (4 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. 6632 XVIII.6 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 6631 XVIII.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again